Zprávy od policie a hasičů

Policie copyPachatel poškodil skleněnou výplň dveří


Ve čtvrtek 10. listopadu v odpoledních hodinách došlo k poškození skleněné výplně dveří v obci Černá. Pachatel poškodil skleněnou výplň na vstupních dveřích rodinného domu. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku kolem šesti tisíc korun. Přivolaní policisté na místě provedli ohledání a šetření. Případ zadokumentovali jako přestupek proti majetku a po pachateli pátrají.


V úterý 8. listopadu v odpoledních hodinách policisté přijali oznámení o poškození skleněné výplně dveří v obci Osová Bítýška. K události došlo v době od večerních hodin pondělí 7. listopadu do ranních hodin následujícího dne. Pachatel poškodil skleněnou výplň na vstupních dveřích rodinného domu. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku přes devět tisíc korun. Přivolaní policisté na místě provedli ohledání a šetření. Případ zadokumentovali jako přestupek proti majetku a po pachateli pátrají.

Opilec nebyl schopen samostatné chůze

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v neděli 13. listopadu po šesté hodině večer na linku tísňového volání oznámení o opilém muži, který se nacházel na ulici Bezděkov ve Velkém Meziříčí.
olicisté na místě zjistili, že se jedná o šestapadesátiletého muže, který vykazoval známky značné opilosti, nebyl schopen samostatné chůze a byl dezorientovaný.
Dechová zkouška vykazovala pozitivní výsledek s naměřenou hodnotou 3,13 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že muž svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, policisté ho zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
por. Ing. Michaela Lébrová, komisař Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Na D1 hořel kamion, hasiči z devíti jednotek na místě zasahovali více než 7 hodin

Více než 7 hodin zasahovaly jednotky hasičů v souvislosti s požárem kamionu na dálnici D1 u Ostrovačic.
Informaci o požáru nákladního auta byla přijata 19. 11. v 6.20 hodin. Událost se stala kousek za sjezdem na Ostrovačice ve směru na Brno a operační středisko ihned vyslalo jednotky i z druhého stupně požárního poplachu. Do akce se včetně speciální techniky zapojilo 9 hasičských jednotek.
Plameny zachvátily tahač a také návěs, ve kterém byly přepravovány palety a bedny s banány. Hasiči proti plamenům nasadili 5 vodních proudů. O zásahu informovalo operační středisko také energetiky, protože hořící kamion stál přímo pod elektrickým vedením.
Dálnice byla u Ostrovačic ve směru na Brno uzavřena a provoz usměrňován na objízdnou trasu. Zahraniční řidič kamionu byl bez zranění. Jeho stav zkontrolovala posádka ZZS.
Jednotky použily k likvidaci požáru hasicí hřeby a vysokotlaké zařízení Cobra. K vyprázdnění nákladu z návěsu si nechal velitel zásahu povolat na místo nakladač. Současně s vyklízením návěsu odčerpali hasiči naftu z nádrže kamionu.
Na závěr bylo nutné uklidit vozovku. Ve 13.41 hodin předal velitel zásahu místo požáru Policii ČR. Příčina i vzniklá škoda jsou předmětem šetření. Je však zřejmé, že škoda překročí 1 milion korun.

Na dálnici D1 v katastru obce Měřín 22. 11. v  11.15 byl při nehodě osobního automobilu zraněn jeden člověk. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Velké Meziříčí.

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru