Ozbrojený pachatel přepadl čerpací stanici

PrepadeniPolicisté se obracejí na veřejnost při pátrání po pachateli loupeže

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina se obracejí na veřejnost s naléhavou výzvou, která se týká pátrání po ozbrojeném pachateli, který má na svědomí loupežné přepadení čerpací stanice ve Velké Bíteši.


Oznámení o přepadení čerpací stanice ve Velké Bíteši-Janovicích na ulici Hybešova jsme přijali ve čtvrtek 24. listopadu ráno deset minut před půl sedmou hodinou ranní. Z prvotního oznámení vyplývalo, že do objektu čerpací stanice vstoupil muž, který byl ozbrojený dvěma střelnými zbraněmi. Po obsluze požadoval vydání finanční hotovosti. Z jedné střelné zbraně v prostoru čerpací stanice vystřelil. V prodejně se v době přepadení nacházel kromě obsluhy ještě jeden člověk. Při přepadení nebyl nikdo zraněn.
Na místo byly okamžitě vyslány nejbližší policejní hlídky a vzhledem k lokalitě a bezprostřední blízkosti dálnice D1 byli o události informováni také policisté v sousedních krajích, to z důvodu okamžitého pátrání po tomto pachateli. Pachatel – jednalo se o muže vysokého zhruba 180 cm – měl na sobě oblečenou černou maskáčovou bundu, modré džíny a na nohách měl bílé sportovní boty. Na hlavě měl šedou čepici s kšiltem a na nasazenou černou kapuci. Obličej si maskoval nasazeným tmavým respirátorem. Na rukou měl oblečené rukavice modré barvy s výrazným bílým nápisem Po loupeži z místa utekl, ale není vyloučeno, že mohl mít někde v blízkosti čerpací stanice zaparkované vozidlo, se kterým pak odjel.
Do pátrání po pachateli byla zapojena také Letecká služba Policie České republiky a policejní kynologové se služebními psy. Policisté se obracejí na případné svědky, kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali v blízkosti čerpací stanice, projížděli po silnici II/395 kolem čerpací stanice a mají ve svých vozidlech kamerové záznamy, aby se obrátili se svým svědectvím na linku 158. Stejně tak naše výzva směřuje ke svědkům, kteří by si všimli v blízkosti čerpací stanice něčeho podezřelého, pohybu podezřelých osob nebo vozidel, případně pokud by podle popisu a podle fotografie pachatele z místa činu, tohoto muže poznali, aby kontaktovali linku 158. V žádném případě se muže nesnažte žádným způsobem zadržet, protože může být ozbrojený, ale pokud máte poznatky k jeho pohybu nebo pobytu, tak kontaktujte linku 158.

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina
oddělení tisku a prevence
mjr. JUDr. Dana Čírtková
tisková mluvčí
tel: 974 261 207
mobil: 725 375 094
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

LP1LP2LP3LP4LP5

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru