Tři králové vyrazili do ulic. Výtěžek sbírky pomůže potřebným

tri kralove_vm_detail_cernyTříkrálovým koledníkům požehnal ve čtvrtek 5. ledna v kostele svatého Mikuláše ve Velkém Meziříčí velkomeziříčský děkan Jiří Kaňa. S většinou koledníčků se potkáte právě v těchto dnech, kdy vyrazili do ulic měst a obcí, aby šířili radost a dobré skutky.

Štědrost dárců v Tříkrálové sbírce zlepší život nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v nouzi všude tam, kam dosáhne pomoc Oblastní charity Žďár nad Sázavou.
Výtěžek sbírky bude opět oznámen na webu Charity nebo v našich novinách.

Na Žďársku bylo v terénu 560 kasiček, 80 asistentů a 1700 koledníků

Tři králové Kašpar, Melichar a Baltazar, jsou tři mudrcové, kteří se přišli do Betléma poklonit Ježíškovi v jesličkách. Svátek mají 6. ledna. To je den, kdy končí vánoční svátky, odstrojuje se stromeček a probíhá Tříkrálová sbírka, největší dobrovolnická akce v České republice. Její 23. ročník, který pořádá Charita Česká republika, začal 1. ledna 2023. Prvních 15 dní nového roku její konání ve žďárském okrese zajišťuje Oblastní charita Žďár nad Sázavou. 
„Do terénu jsme předali pět set šedesát kasiček, které má na starost osmdesát asistentů," řekla Michaela Knížková, koordinátorka Tříkrálové sbírky Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Městy a obcemi Žďárska projde s koledou na sedmnáct set koledníků.

Online podpora

Pro ty, kteří chtějí podpořit Tříkrálovou sbírku, ale koledníci je třeba nezastihli doma, nebo se k nim domů nedostali, existují online možnosti přispění. Na webu www.trikralovasbirka.cz je připravena takzvaná online kasička. Online lze přispět také na webu žďárské Charity https://zdar.charita.cz/podporte-nase-sluzby/trikralova-sbirka-vstup/ a to prostřednictvím QR platby.
Lidé mohli též navštívit koncert věnovaný všem koledníkům, asistentům, dobrovolníkům a dárcům. Konal se v neděli 15. ledna 2023 od 17 hodin v kostele svaté Kunhuty v Novém Městě na Moravě. Vystoupila chválová kapela El_worship.

Připravila: Iva Horká
Foto: Charita ZR a FCB

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru