Obchodní centrum s Lidlem na Karlově ve Velkém Meziříčí bude dokončeno až v roce 2024

Lidl vizualizace_arealuDeveloper komerčních nemovitostí TRAXIAL GROUP se sídlem v Praze realizuje projekt výstavby obchodního centra (OC) na Karlově, ve směru na Brno, na klíč.

Tato rodinná firma, poskytující služby v oblasti developmentu komerčních nemovitostí od roku 1994, uvádí, že aktuálně probíhá plánovací a povolovací proces projektu OC VM.
„Plánované otevření OC ve Velkém Meziříčí se z důvodů průtahů ve stavebním řízení posouvá až na příští rok. Aktuálně předpokládáme otevření všech obchodních jednotek zároveň," uvedl pro naše noviny projektový specialista Ing. Martin Slavata. Ten také doplnil, že je v areálu navrženo 171 parkovacích stání.


„Tento projekt realizujeme na klíč pro budoucí nájemce – mezi nimiž je mimo jiné také Lidl. Vyhledali jsme vhodný pozemek a vyřizujeme veškerá nezbytná zákonná povolení vztahující se k výstavbě požadovaného nákupního centra," zmiňuje také společnost. Podle jejích informací OC vyroste na ploše o celkové rozloze 4.500 m2, z toho samotný Lidl na ploše 1656 m2. Kromě Lidlu se bude v areálu u silnice II/602 nacházet dalších pět prodejen, a to Jysk, TEDi, SuperZOO, Teta drogerie a Traficon.


NÁJEMCE. FINANCOVÁNÍ. STRATEGIE
Lidl je obchodní značka řetězce prodejen německé společnosti Schwarz-Gruppe, které patří též síť hypermarketů Kaufland. Vlastníkem je obchodník a miliardář Dieter Schwarz. Ve 26 státech Evropy a ve Spojených státech amerických vlastní společnost Lidl přibližně 10 tisíc prodejen. V roce 2019 zaznamenala společnost Lidl celkový obrat 50,9 mld. eur a provozní zisk ve výši 2 mld. eur. Celková aktiva dosáhla 36,7 mld. eur, vlastní kapitál 11,7 mld. eur. Společnost zaměstnávala 178 741 lidí.

Lidl planek_stavby_arealu


Firma Lidl byla založena ve 30. letech 20. století v Německu jako velkoobchod s potravinami a jiným sortimentem. Dnes patří firma Lidl mezi Top 10 německého trhu maloobchodních prodejen potravin. Jako mezinárodní společnost je aktivní se svými vlastními prodejnami po celé Evropě a v USA. První prodejny byly otevřeny v okolí Ludwigshafenu v 70. letech, po expanzi v rámci Německa probíhající až do pozdních 80. let a po mezinárodním angažování se od počátku 90. let, jsou dnes prodejny téměř ve všech evropských zemích.


Společnost JYSK je mezinárodní společnost se skandinávskými kořeny, která prodává vše do domácnosti. JYSK patří do Lars Larsen Group, společnosti, kterou vlastní rodina původního majitele a zakladatele JYSKu, Larse Larsena. Dánský obchodník je ve své rodné zemi známý tím, že vždy přináší skvělou nabídku v oblasti spaní a bydlení. Dnes provozuje koncern JYSK přibližně 2 800 prodejen v 52 zemích celého světa. Roční obrat koncernu činí přibližně 3,58 miliardy eur ročně. Růst je stabilní a řízený a celkový počet zaměstnanců činí téměř 23 000.


TEDi je německý diskontní řetězec prodávající nepotravinářské zboží. Společnost byla založena v roce 2004, od roku 2020 působí také v České republice. Celkem působí v 9 evropských zemí s více než 2 100 prodejnami.


Super zoo je síť specializovaných maloobchodních prodejen zabývajících se prodejem chovatelských potřeb, krmiv a živých zvířat. Svým klientům nabízí široký a kompletní sortiment kvalitního krmiva od renomovaných tuzemských i zahraničních dodavatelů, ale i terarijní zvířátka, hlodavce, králíčky a třeba i papoušky.


Teta je největší síťí drogerií v Česku. Celkem najdete 500 obchodů Teta a 270 dalších, které nesou označení Top Drogerie. Teta má zastoupení i na Slovensku. Historie společnosti Solvent, která značku provozuje, sahá do roku 1992. Původně to byla malá firma založená nadšenými studenty ze Žamberka, kteří si chtěli vydělat peníze na vybavení pro svou rockovou skupinu. Čtvrt století tvrdé práce mnoha lidí se zúročila – a přinesla stávající výjimečnou pozici na trhu.


Traficon je přední ryze česká síť prodejen tabákových výrobků, tiskovin a loterijních služeb. Začali první trafikou v roce 1996. Od té doby jejich síť vyrostla na více než 150 prodejen po celé ČR a stále přibývají další.
Traxial group působí na trhu 28 let a její celkový finanční objem projektů činí 3,4 miliard korun.
Připravila: red ML, zdroj: web Traxial

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru