Do nového bytového domu pro seniory se začnou nájemníci stěhovat co nevidět

bytovy dum_pro_seniory_vm_nova_podobaPřestavený starší a nevyužívaný objekt na ulici U Světlé ve Velkém Meziříčí na nový bytový dům pro seniory byl slavnostně otevřen.

Nákladná rekonstrukce bývalého internátu Střední školy řemesel a služeb Velké Meziříčí na bytový dům pro seniory započala na podzim 2021 a 21. března 2023 byl slavnostně otevřen. Na návštěvníky čekala prohlídka nových bytů pro seniory zejména o dispozici 1+kk.
Sociální služby města Velké Meziříčí dosud nabízely 62 bytů ve třech domech s pečovatelskou službou. Ten největší z nich v ulici Zdenky Vorlové se s nabídkou 34 bytů vyznačuje nepřetržitým provozem. Od jara, kdy se začnou stěhovat do nového bytového domu první nájemníci, se nabídka rozšíří na 92 bytových jednotek.

„Malé město jako je Velké Meziříčí se řadí mezi výjimečné ve své nabídce sociálního bydlení. Čtyři domy s pečovatelskou službou, bezmála sto bytů k pronájmu pro seniory a k tomu ještě možnost využít pobytovou odlehčovací službu nebo pomoc terénního pracovníka přímo v domácnosti. To vše poskytujeme ve městě, kde není ani deset tisíc obyvatel," pyšní se ředitelka sociálních služeb Jana Nachtigalová. Rekonstrukci bývalého internátu v řádu desítek milionů podpořila dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR částkou 12 600 000 korun. Jsem vděčná, že naše vedení města se sociálními otázkami zabývá v takové míře," uvedla mimo jiné Nachtigalová.
Původně třípatrová budova byla navýšena o jedno patro formou nástavby. Přístup do všech pater splňuje bezbariérové podmínky. Podporované pečovatelské byty v ulici U Světlé vynikají nejen moderním, funkčním a praktickým vzhledem, ale také umístěním a okolním prostředím. Úpravy se dočkala i okolní zeleň, kterou doplnila venkovní relaxační zóna.

Byty jsou již obsazené

bytovy dum_pro_seniory_koupelna„Všechny byty jsou v tuto chvíli již obsazené, ale žádat o jejich přidělení je stále možné. Avšak nyní již plníme pořadník," uzavřela ředitelka organizace.

Připr.: red ML. Zdroj: Tisková zpráva Sociálních služeb města Velké Meziříčí

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru