Policisté objasnili vloupání do chat v okolí Velkého Meziříčí

vloupani do_chat_objasneniPolicistům se podařilo objasnit případ muže, který se v okolí Velkého Meziříčí vloupal do sedmi rekreačních objektů a majitelům způsobil škodu za téměř dvacet tisíc korun.

Muž byl obviněn ze tří trestných činů a hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi. Muž je stíhán vazebně.
Po předchozím souhlasu státního zástupce minulý týden v katastru obce Hrbov zadrželi kriminalisté sedmadvacetiletého muže ze Žďárska a policejní komisař na základě shromážděných informací zahájil jeho trestní stíhání. „Obviněn byl ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci" řekl mjr. Bc. Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, za různorodou trestnou činnost a odpykal si i nepodmíněný trest odnětí svobody.
Sedmadvacetiletý muž byl obviněn z toho, že se v druhé polovině dubna za užití násilí vloupal nebo pokusil vloupat do sedmi chat, které se nacházely u Velkého Meziříčí v rekreační oblasti Amerika a v katastru obce Svařenov. Jakmile vnikl do chat, prohledal je a odcizil cokoliv, co se dalo zkonzumovat. Majitelům svým jednáním způsobil škodu za téměř dvacet tisíc korun.
Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice.
Případ kriminalisté nadále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.
-Pčr-

    Reklama
  • Dechovka24
  • ČSŽ zájezd
  • Rozmarinek23
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru