Kraj opraví silnice za více než miliardu

StavbaZa více než jednu miliardu korun chce Kraj Vysočina i v letošním roce opravit další desítky úseků silnic II. a III. tříd napříč regionem.

Vládou už prošel návrh na rozdělení 4 miliard korun, které Státní fond dopravní infrastruktury rozdělí mezi všechny kraje.

„Vysočina je připravena prostavět všech téměř 358,5 milionu korun, které stát slíbil poskytnout. V tuto chvíli je na naší straně připraven seznam 47 akcí za 574 milionů korun, mezi kterými dle podmínek čerpání rozhodneme," informoval hejtman Běhounek. Díky této státní dotaci bude moci kraj realizovat z vlastních zdrojů další opravy na komunikacích, které by čekaly v zásobníku akcí.
Kraj Vysočina je v roce 2018 připraven realizovat opravy a modernizace komunikací II. a III. tříd a mostů za téměř 1,2 miliardy korun. Očekává se, že z evropských fondů bude získáno cca 350 milionů korun, od státu prostřednictvím SFDI se očekává dotace 358,5 milionu korun a z vlastních zdrojů je Kraj Vysočina připraven uvolnit přibližně 450 milionů korun.
Pokud jde o projekty spolufinancované z EU zdrojů, budou letos na Vysočině realizovány například oprava Brněnského mostu na silnici II/602 v Jihlavě. Z prostředků SFDI by se měl opravit i průtah obcí Pavlov na Žďársku.
Akce, které budou moci být realizovány ze SFDI byl Kraj původně připraven zaplatit sám, ušetřené peníze bude moci investovat do oprav silnic, které byly pro letošek zařazeny do tzv. zásobníku. O konkrétních investicích, na které přijde navíc řada, rozhodne během roku rada kraje.
V roce 2017 opravil Kraj vlastní silnice za téměř jednu miliardu korun.

-KrÚ-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru