Novou místostarostkou města je Jiřina Jurdová

JurdovaMístostarosta Vilém Lavický rezignoval na svoji funkci. Nahradila ho Jiřina Jurdová. Novým radním se zároveň stal František Komínek.

Vilém Lavický (To pravé Meziříčí) na zasedání zastupitelstva v úterý 24. dubna rezignoval na svoji funkci místostarosty města Velké Meziříčí. Tu vykonával od září loňského roku, kdy došlo ke změně ve vedení radnice. Tehdy zastupitelstvo odvolalo pět členů původní rady, poté se někdejší starosta Necid vzdal funkce.


Novým starostou byl tenkrát zvolen Josef Komínek (ČSSD) a místostarostou Vilém Lavický. Toho nyní ve funkci nahradila Jiřina Jurdová (TPM), která bude funkci vykonávat jako neuvolněná.
Novým radním se také zároveň stal František Komínek (TPM). Lavický, Jurdová i F. Komínek byli vyloučeni z ODS, byť za ODS v roce 2014 kandidovali na společné kandidátce Toho pravého Meziříčí (TPM). Důvodem mělo být „vystoupení" z koalice a přechod k opozici.

Dnes již bývalý místostarosta Lavický důvody svojí rezignace nesdělil. To, že by při jeho rozhodování hrál roli jeho věk (77) nebo zdravotní důvody, sám Lavický odmítl. „Vypadám snad na to?“ reagoval na dotaz, zda za jeho odstoupením stály zdravotní důvody, „brýle sice mám, ale to je všechno,“ vysvětlil operací očí, o níž hovořil i starosta Komínek na tiskové konferenci, když omlouval svého kolegu z nepřítomnosti. Na opakované dotazy pak stručně dodal: „Je to moje 13. komnata.“ Mandát zastupitele si ale Lavický ponechal.
Nová místostarostka bude za svoji práci pobírat plat 35.989 Kč, který jí byl odsouhlasen zastupiteli na zasedání 24. 4. „Odměna je stanovena dle právního předpisu nařízení vlády,“ informoval tajemník úřadu Marek Švaříček. „Na radnici budu k zastižení od tohoto týdne rámcově v pracovní dny ráno, ve středu i odpoledne nebo dle potřeby,“ upřesnila Jiřina Jurdová (52). Ta pracuje jako vedoucí ekonomického oddělení ve firmě Lisovna plastů Velké Meziříčí.
Iva Horká

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru