Dakar je za polovinou

DakarPosádka T. Ouředníčka má za sebou první půlku Daraku. Po sobotním dni volna zavedla Rally Dakar závodníky tratí plnou překážek k městu San Juan de Marcona. Nedělní šestá etapa byla dlouhá a náročná. Zejména obávaná duna Tanaka potrápila nespočet závodníků včetně posádky speciálu Ford Raptor #332. Tomáš Ouředníček a David Křípal toho včera zažili opravu hodně.


Několikrát zapadali kvůli autům uvízlým před nimi, získali 45 minut zpoždění při čekání u uzavřeného kaňonu, okusili duny téměř po tmě a navíc dostali hodinovou penalizaci za neprojetí bodem, který byl téměř na dosah. Přesto Tomáš s Davidem dojeli do cíle této etapy na 33. místě a v celkové klasifikaci jim náleží 21. příčka.
Martin Prokop s Janem Tománkem zvládli etapu bez komplikací a dojeli jako 7. nejrychlejší automobil. V celkovém hodnocení jsou po šesté etapě na 7. místě.
Sedmá etapa kolem San Juan de Marcona s krátkým přejezdem 64 km a 323 km dlouhou rychlostní zkouškou. Tato etapa je považována za nejtěžší z celého 41. ročníku Rallye Dakar. přinesla posádce Ouředníček – Křípal ve speciálu Ford Raptor #332 umístění v TOP 20. Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem dokončili pondělní etapu na 27. místě. V celkovém pořadí tak vybojovali 20. místo a v kategorii T1.1 dokonce skvělé 9. místo.
Navzdory nárazu dosáhla posádka Prokop – Tománek cílové pásky s desátým nejlepším časem a v celkovém hodnocení tak obsadila 7. příčku. První byl S. Peterhansel.
www.tomasourednicek.cz 

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru