Olympiáda dětí a mládeže se o rok posouvá

OlympiadaDetiOlomoucký kraj uspořádá letní olympiádu v červnu 2022

Kvůli dosavadnímu vývoji epidemické situace a nejistoty ohledně pořádání hromadných sportovních akcí se zástupci Českého olympijského výboru a pořadatelských krajů dohodli na posunutí celého cyklu Olympiády dětí a mládeže. Aktuálně se to dotkne termínu letní olympiády v Olomouckém kraji, která se posouvá o rok na červen 2022 a zimní olympiády v Královéhradeckém kraji, která se uskuteční až v lednu 2023.

V Kraji Vysočina se změna dotkne skoro 300členné sportovní výpravy zahrnující mladé sportovce ve věku 12–16 let, trenéry a vedoucí výpravy.
Organizátoři se už dohodli na novém termínu letní ODM. Olomoucký kraj bude hostit mladé sportovce od 19. do 24. června 2022. Vedle tradičních sportů se poprvé na ODM představí i šerm. Známé je už například i logo desáté letní ODM a maskot – orel držící českou vlajku. Olympijská vesnice vznikne ve spolupráci s Univerzitou Palackého v areálu jejích kolejí v centru města a nedaleká Pevnost poznání se přemění na Olympijský dům.
„Posun celého bloku ODM, tedy letní i zimní edice, přinese některé organizační výzvy, ale na druhou stranu budeme mít s pořadatelskými kraji možnost připravit olympiádu, která nebude nijak ovlivněna současnými opatřeními. To je důležité i pro sportovce, aby se mohli na olympiádu kvalifikovat v normálních podmínkách. Budeme se všemi národními svazy řešit úpravu propozic i z hlediska věkových kategorií,“ upozorňuje Filip Šuman, místopředseda Českého olympijského výboru zodpovědný za Olympiádu dětí a mládeže.
Republiková soutěž krajských výprav poprvé uskutečnila v roce 2003 v Pardubickém kraji a nyní poprvé v historii dochází k přesunu termínu. Olympiáda dětí a mládeže určena nejlepším mladým sportovcům z každého kraje ve věku od dvanácti do šestnácti let a v minulosti unikátní atmosféru zažila řada dnes úspěšných sportovců, jako jsou například snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká nebo rychlostní kanoista Josef Dostál.
-krú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru