Volejbalisté: Z bojů o naději jsme vyšli vítězně

VolejbalPo Novém roce se rozjela naplno první volejbalová liga. Pro nás začíná konečná fáze boje o záchranu soutěže. Rok 2017 jsme končili na posledním místě (reprezentační družstvo SCM-kadeti hráli pouze jedno kolo a i když se jejich výsledky započítávaly, tak oni v soutěži již nepokračují). Byli jsme poslední sšestibodovou ztrátou na předposledního. Po třech odehraných zápasech v tomto roku již poslední nejsme. I když zatím jen o skóre. Ale nejsme! Navíc jsme všechna utkání hráli na palubovkách soupeřů.

Nejprve vneděli 7. ledna v Mikulově sreprezentací kadetů (v dubnu je čeká ve Zlíně mistrovství Evropy). Od začátku jsme hráli pečlivě, důsledně a vyvarovali jsme se zbytečných chyb na útoku. Postupně jsme získali převahu i v obraně a i přes malé zaváhání v druhé sadě jsme neztratili ani set a vítězství 3:0 bylo naše. Další týden, v pátek 12. 1. nás čekal záložní tým Jihostroje České Budějovice a rozhodně měl velkou motivaci. Chtěl nám vrátit porážku z naší domácí tělocvičny 3:0. Nastoupil kompletní se všemi posilami z mistrovského A týmu. Budějovická síla byla velká a i když jsme bojovali, neuhráli jsme ani set. Další den v sobotu to byl klíčový zápas o naději. Záložní tým extraligové ČZU Praha měl před námi na předposlední příčce tříbodový náskok. Počty byly jasné, hrálo se o 6 bodů. Začali jsme s tradiční sestavou: na nahrávce Honza Kasan, smečaři Ondra Žaba a Roman Jaša, blokaři Jirka Huryta a Filip Brychta, diagonální hráč Honza Kučera a střídající se libera Martin Novotný a Mára Slavík. Do hry zasáhl ještě Eda Heřmánek a Víťa Šimek. Začali jsme nervózně. Nemohli jsme přihrát soupeřovo podání a když jsme ho přihráli, tak jsme špatně útočili. Náskok domácích narůstal a my ho zkorigovali až v závěru. To jsme se již začali lepšit s vlastním podáním i útokem. Druhý set jme se postupně oklepávali z nervozity a pomalu jsme přebírali otěže zápasu do svých rukou. Začalo se dařit na podání a naopak soupeř začal chybovat. Dostal se pod náš tlak a nestačil mu čelit. Druhý set byl v naší moci i přes malé zaváhání v koncovce, když jsme dovolili domácím vyrovnat na 23:23. Nakonec jsme se radovali my a srovnali stav na 1:1. V dalších setech jsme již dominovali. Dařilo se ve všem, hlavně jsme výborně blokovali a eliminovali útok domácích smečařů a hlavně diagonálního hráče. Vítězství 3:1 bylo hodně důležité jak kvůli postavení v tabulce, tak i z psychologického hlediska. Nevyhneme se skupině o udržení (hrají poslední 4 družstva systémem každý s každým doma a venku s tím, že se dosud dosažené body započítávají). V ní musíme zabojovat minimálně o šanci udržet soutěž v baráži s vítězi tří skupin 2. ligy. Samozřejmě budeme bojovat i o přímou záchranu soutěže a tou je první nebo druhé místo.
Nyní nás čeká poslední dvojzápas základní skupiny a každý bod bude mít cenu zlata. V pátek 19. 1. hrajeme od 19.30 s vedoucím celkem z Frýdku-Místku, který má oficiální název Green Volley Beskydy (první zápas 2:3). V sobotu potom přijede k nám celek Tesly Brno, s kterou jsme prohráli v první části v Brně 1:3. Navíc jsme se s Teslou utkali i v naší premiérové sezóně v 2. lize a prohráli s ní na zápasy 1:3. Takže máme co vracet. Začátek je v sobotu v 18.00.
B tým sehrál v sobotu 13. 1. dvojzápas s vedoucím celkem z Havlíčkova Brodu a prohrál 0:3 a 1:3. Hrál se však výborný volejbal. H. Brod se netajil svými druholigovými (a oprávněnými) ambicemi, my mu to chtěli trochu zkomplikovat. Nepodařilo se a my klesli na 4. místo. Nyní nás čeká momentálně druhý celek v tabulce, družstvo Štoků. Hraje se ve Štokách v 10.00 a ve 13.00.

Pro úplnost přehled výsledků:

1. liga:

SCM ČVS kadeti – VELMEZ 0:3 (–17, –22, –18)

Jihostroj České Budějovice B (EGE) – VELMEZ 3:0 (17, 23, 23)
Volleyteam ČZU B – VELMEZ 1:3 (22, –23, –16, –17)
Hráli: Kasan, Šimek, Huryta, Brychta, Žaba O., Žaba D., Žaba Š., Heřmánek, Jaša, Kučera, Juda, Pešta, Slavík, Novotný, Kacafírek.

KP-1. třída Kraj Vysočina


VELMEZ – Jiskra Havlíčkův Brod 0:3 (–24, –21, –22), 1:3 (–23, –18, 23, – 21)
Hráli: Krejčí, Pospíchal, Žaba O., Pešta, Částka, Vojtíšek, Benáček, Krejska, Slavík, Juda, Trybuček
Petr Juda

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru