• Medřičské listy
  • Sport
  • HHK VM v závěru utkání mohutně dotahovalo. o vítězství Břeclavi rozhodly až samostatné nájezdy

HHK VM v závěru utkání mohutně dotahovalo. o vítězství Břeclavi rozhodly až samostatné nájezdy

HHKHC Lvi Břeclav – HHK VM 7:6 SN (3:1, 3:2, 0:2 – 0:0 – 1:0)
Góly a asistence: 01:42 Klimovič (Hrbatý), 12:56 Jajcay (Hrbatý, Lenkovič), 16:02 Klimovič (Lenkovič), 24:24 Zháňal, 35:22 Klauda (Hrbatý), 36:12 Průdek (Zháňal, Gabřiška), 65:00 Jajcay – 08:19 Bula (Pejchal), 30:48 Střecha (Maštera), 36:02 Matov (Roupec, Vlašín M.), 38:37 Střecha (Dostál, Křenek), 53:21 Bula (Matov, Roupec), 55:08 Matov (Bula).


Sestava HC Lvi Břeclav:
Hübner (Michálek) – Směřička, Papp, Zugar, Dora, Göndör, Klauda – Gabřiška, Hrbatý, Lenkovič – Průdek, Zháňal, Jajcay – Juránek, Klimovič, Abazaj.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Svoboda) – Vlašín P., Šerý, Ambrož, Burian V., Šimka, Vondráček, Pokorný – Křenek, Dostál, Sobotka – Krča, Bula, Pejchal – Rozmarín, Střecha, Maštera – Vlašín M., Matov, Roupec – Burian L.
Rozhodčí: Blaha – Kučera, Bačák.
Delegát utkání: Holub
Vyloučení: 8:7, navíc: Hrbatý a Papp (BŘE) 10 min. OT
Využití: 2:1, v oslabení: 0:1
Střely na branku: 32:39 (11:10, 12:14, 7:11, 1:4, 1:0)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Hübner (BŘE) – 84,62 % – 33 zákroků – 65 min.
Slavíček (HHK) – 78,13 % – 25 zákroků – 65 min.
Diváci: 165
V sedmnáctém kole krajské ligy zajíždělo první mužstvo HHK do Břeclavi, kde se střetlo s místními Lvy. Domácí tým v novém roce ještě nepoznal hořkost porážky a na velmi dobré výsledky chtěl navázat i v dalším utkání.
Naše mužstvo si po povinné výhře v Blansku v minulém kole připsalo první prohru za tři body od začátku sezony. Do Břeclavi odcestoval téměř kompletní tým. Trenéři měli k dispozici sedm obránců a třináct útočníků.
Vstup do utkání vyšel lépe domácímu mužstvu. První zákrok si připsal Zdeněk Slavíček již je 43. vteřině utkání, kdy zneškodnil jedovatou střelu domácího útočníka. Ve 2. minutě šli domácí do vedení, když odražený kotouč nasměroval do branky Klimovič – 1:0. Do první dobré šance se dostal na začátku sedmé minuty David Křenek. Projektil vyslaný z jeho hole skončil ukrytý ve výstroji domácího gólmana. V 9. minutě již bylo vyrovnáno. Střelu Martina Pejchala tečoval do branky Honza Bula – 1:1. Do dvougólového vedení se domácí dostali dvěma brankami ve 13. a 17. minutě. Třetí gól padl do naší sítě při přesilové hře domácích.
Úvod prostření části patřil opět domácím. Ve 25. minutě zavezl kotouč za naši branku Zháňal. Přihrávka do brankového prostoru skončila za zády našeho brankáře – 4:1. V téže minutě předvedl domácí gólman famózní zákrok, když ve skluzu vytěsnil kotouč betonem. V polovině základní části měli domácí výhodu dvojnásobné přesilové hry. V té se vyznamenal strážce naší branky, když několikrát vytěsnil kotouč mířící do sítě. Z velkého tlaku domácích se hráči HHK dostali v momentě, kdy se vrátil do hry první vyloučený hráč. Do úniku se po přihrávce Vojty Maštery dostal Filip Střecha, který překonal strážce domácí svatyně – 4:2. Ve 36. minutě využili domácí druhou přesilovou hru a odskočili na rozdíl tří gólů – 5:2. Na začátku 37. minuty se prosadila čtvrtá útočná formace HHK. Po přihrávce Michala Vlašína a Jirky Roupce střílí třetí gól hostí Patrik Matov – 5:3. Radost ze vstřeleného gólu trvala pouze 10 vteřin hry. Po vhazování ve středovém kruhu se ke kotouči dostal obránce Lvů, který vstřelil šestý gól domácích. Ve 39. minutě měli hráči HHK druhou přesilovou hru, kterou bleskově využili. Kolotoč v útočném pásmu zakončil přesnou střelou do břeclavské sítě Filip Střecha – 6:4. Přihrávku na čtvrtý gól hostů si připsal David Křenek a Lukáš Dostál. Tímto průběžným stavem skončila druhá třetina.
Ve třetí části se na ledě pořádně přiostřilo. Trestnou lavici nenechali vychladnout hlavně domácí hráči, kteří nasbírali celkem 25 trestných minut. V 54. minutě dal kontaktní gól po přihrávce Jirky Roupec a Patrika Matova Honza Bula – 6:5. Za další dvě minuty bylo vyrovnáno. Přihrávku Honzy Buly uklidil do soupeřovy branky Matrik Matov – 6:6. V závěru třetiny měli naši hráči početní výhodu, kterou přes veškerou snahu nedokázali využít a tak po 60 minutách svítil na světelné tabuli nerozhodný výsledek.
V prodloužení měli více ze hry opět naši hráči. V 65. minutě navíc měli přesilovou hru, kterou nedokázali využít a tak o konečném vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V této dovedností soutěži byli úspěšnější domácí, kteří si tak připsali plusový bod.
V tomto týdnu zajíždí první mužstvo HHK do Uherského Brodu, kde sehraje odložené utkání druhého kola. Utkání se hraje ve čtvrtek od 18 hodin na ledě Spartaku.
Ostatní výsledky 17. kola: HC Spartak Velká Bíteš – SKMB Boskovice 5:6, HC Štika Rosice – HC Uničov 1:5, HC Uherské Hradiště – Dynamiters Blansko HK 4:5 SN, Hokej Uherský Ostroh – HK Kroměříž 4:0.
Program mužů na tento týden:
Čtvrtek 25. 1. 2018 HC Spartak Uherský Brod – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání
v 18.00 (zimní stadion Uherský Brod)

J. JudaTabHHK muzi

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru