Koncem srpna se uskuteční III. ročník rybářských závodů v Šeborově

Rybar1V sobotu 28. 8. se budou konat v pořadí už třetí rybářské závody na rybníku, který se nachází pod sportovním letištěm u Šeborova. Pořadateli jsou rodina soukromých zemědělců Uchytilových + Stanislav Dočkal a Vladimír Pařil, oba z Velkého Meziříčí.


Akce začíná samostatným záborem míst; ta se totiž losovat nebudou. Od 5.00 bude probíhat prezence a rozdání úlovkových lístků; v 6.00 následuje start a první nahození; konec přijde ve 12.00. Zúčastnit se může kdokoliv bez ohledu na věk anebo pohlaví; rybářský lístek ani povolenka nejsou zapotřebí.
Startovné činí 200 Kč. Každý loví na jeden prut s maximálně dvěma návazci (tedy s max.dvěma háčky). Používají se návnady a nástrahy určené pro kaprovité ryby, a to rostlinného i živočišného původu. V dotyčném rybníku se vyskytují hlavně kapři – šupináči i lysci (ale také ti opravdu velcí, až okolo šedesáti cm, neboť vloni nebyl kvůli covidu proveden hromadný výlov) – nu a s nimi tu plavou také líni, okouni, plotice a amuři.
Občerstvení bude zajištěno přímo na místě, rovněž se zorganizuje jeho roznáška okolo břehů. K dispozici má být jedno teplé jídlo, ohřívané uzeniny, dále pivo, limo, káva, čaj, grog, ale i něco ostřejšího.
Pro nejlepší účastníky jsou připraveny poháry, diplomy a hodnotné věcné ceny.
Doprovod závodníků je vítán, stejně jako ostatní přihlížející diváci. U rybníka je totiž možnost příjemného posezení na lavicích u stolů poblíž výčepu. Ostatně, nedaleko se nachází také samoobslužná hospoda „Na Farmě“, kterou můžete cestou zpět navštívit. Je tam zřízeno posezení jak přímo v lokále, tak i venku na zahrádce. Koupit si zde můžete pití, ale i zmrzliny a nanuky.
Do zmíněných rybářských závodů je nutno přihlásit se předem – a to co možná nejdříve – na telefonním čísle 776 590 621 (V. Pařil). Kapacita břehů je totiž omezena na cca 55 soutěžících osob.
Vítězem 1. ročníku v r. 2019 se stal Jaroslav Martinec z Mostišť; při 2. ročníku v roce 2020 se nejvíce dařilo Stanislavu Růžičkovi z Jaroměřic nad Rokytnou.
Vladimír Pařil

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru