1. liga volejbalu: KONEČNĚ!!!

Volejbal copyVELMEZ – České Budějovice B 3:2 (19, –15, –18, 18, 15)
VELMEZ – Plzeň 3:1 (19, 15, –21, 23)
Konečně se nám podařilo po dlouhé době vyhrát. A hned dvakrát. Bylo to sice upracované, ale historie se neptá. V pátek přijely České Budějovice. Oni kompletní, my bez tří opor kvůli pozitivnímu testu. Museli jsme trochu improvizovat, ale nakonec se ukázalo, že z nevýhody jde udělat výhoda. Na bloku nastoupil Matyáš Pospíšil a Jirka Huryta, na smeči Honza Kučera a Ondra Žaba, jako diagonální Martin Pavlovský a na nahrávce Víťa Šimek. Libero Marek Slavík. První set jsme odehráli excelentně a mazácky.

Další dva sety, jako by na nás spadla deka. Nedalo se na to ani dívat. Potom čtvrtý set do koncovky ohromný boj a výborný závěr. Vrcholem byl poslední pátý set. My prohrávali 12:14, 14:15, abychom třemi získanými body za sebou zápas rozhodli. Během celého střetnutí zasáhla do hry téměř celá lavička, aby závěr odehráli na nahrávce Tomáš Kopecký a na smeči Martin Smetana a Dominik Medek, který poslední smečí zápas nakonec rozhodl. Druhý den nám navíc ještě chyběl Ondra Žaba (jel s kadety na další extraligové klání do Zlína) a Martin Pavlovský, který za Zlín nastoupil v extralize. Tudíž se na diagonální post přesunul Honza Kučera a na smeči nastoupili ti, co den předtím končili. Martin Smetana a Dominik Medek. Nahrával Tomáš Kopecký. Na lavičku přibyl k Honzovi Vaninimu další junior Matouš Špaček. První dva sety jsme hráli výborný volejbal. Soupeře jsme k ničemu nepustili, až se zdálo, že volejbal moc neumí. Co se zdá je však pouze snem. Třetí set to vypadalo přesně opačně. Místo toho abychom v tlaku nepolevili, opak byl pravdou. Nejhorší na tom bylo, že jsme Plzeň dostali do hry vlastními chybami. Čtvrtý set byl pokračováním předešlého, jen naše převaha byla přeci jenom o poznání větší. Koncovka ovšem zase nervydrásavící. Vedeme 23:20, zkazíme podání: 23:21. Potom dostáváme dvě esa ze špatně plachtícího podání. Vyrovnáno 23:23. Náš příjem a tvrdá smeč, první mečbol. Po našem podání chycený útok soupeře a vítězný protiútok Dominika Medka a konečné vítězství. Radost nekonečná, i když po až zbytečné dřině. Odpoutali jsme se od nulového zisku v tabulce. Jsme sice stále na 8. místě, ale máme už jen dva body ztrátu na dva soupeře před námi. Nyní nás v pátek 4. 2. čeká Tesla Brno a v sobotu 5. 2. Bučovice. Oba zápasy hrajeme u soupeřů. Doma se v posledních zápasech letošní 1. ligy představíme 18. února s Dobřichovicemi a 19. února s lídrem soutěže Benátkami.
Kadeti sehráli svůj čtvrtý extraligový turnaj ve Zlíně. V třetí výkonnostní skupině hodně oslabená sestava prohrála s Novým Jičínem, Zlínem a Znojmem a porazila Svitavy. Spolu s tímto soupeřem jsme sestoupili do čtvrté výkonnostní skupiny.

Petr Juda

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru