Výuka lyžování na Fajtově kopci pokračovala i v minulém týdnu

Ski2Kromě tradičních Lemurů z Brna byla v lyžařské chatě v areálu na Fajtově kopci ubytována ZŠ ze Židlochovic. K úspěšnému kurzu ZŠ Žďárec přispělo pět instruktorů z Lyžařské školy Ski klubu ve Velkém Meziříčí. Skokankou kurzu se stala malá Gábinka. Samostatné sjíždění sjezdovky se neobešlo bez jejích slžiček. Tím dostala i o 70 let staršího instruktora ze Ski klubu.
-red, pz- foto: Petr Zezula

Instruktoři byli během prázdnin zcela vytížení

Na Fajtově kopci působí více než 20 instruktorů, kteří byli o jarních prázdninách zcela vytížení. V takovém případě se lze obrátit například na lyžařskou školičku na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, která je též velmi oblíbená.
„V Meziříčí jsme bohužel instruktora nesehnali, protože byli všichni již zadaní, tak jsme se obrátili na školu v Novém Městě na Moravě, a tam jsme pochodili,“ uvedli kupříkladu rodiče dítěte z Brna, „a musíme tamní mladé instruktory skutečně pochválit, s dětmi to velmi umí, už od hravé rozcvičky až po vlastní výuku. Stejně jako v Meziříčí využívají přilehlý svah s lanem, který je určený pro děti, ale také hlavní sjezdovku, kam už zdatnější děti po pár lekcích s osobním instruktorem vyjely. Sjezdovka je delší než ve Velkém Meziříčí, lanovka je sedačková, což rodiče s dětmi také ocení, stejně jako chatu přímo u vleku s občerstvením, takže spokojenost byla po všech stránkách.“
-red-

Ski2 Ski3

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru