Velké Meziříčí na domácím stadionu porazilo Žďár nad Sázavou

HHK ZRaHHK Velké Meziříčí 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) SKLH Žďár nad Sázavou
16. 2. 2022

Sestavy HHK Velké Meziříčí: Krejčí (Juda J.) – Burian V., Číhal, Báňa, Hort, Janoušek, Ambrož, Slabý, Kochánek – Juráň, Střecha T., Malec, Strnad, Michalčuk, Doležal, Vlašín M., Maštera, Barák, Paták, Střecha F.

SKLH Žďár nad Sázavou: Wolf (Čáp) – Vašíček, Váňa, Lojek, Pleva, Pražák, Půža – Wasserbauer, Jícha, Gregar, Čermák, Štola, Chlubna, Adam, Bureš, Malenovský. Branky a nahrávky: HHK Velké Meziříčí: 13:53 Střecha T. (Strnad), 16:09 Malec (Juráň), 26:58 Doležal (Michalčuk), 43:50 Malec (Juráň). SKLH Žďár nad Sázavou: 10:04 Váňa (Půža, Chlubna), 35:19 Wasserbauer (Štola), 59:34 Váňa (Bureš). Procentuální úspěšnost brankářů: Sestavy HHK Velké Meziříčí: Krejčí – 86,36 % – 19 zákroků – 60 min. SKLH Žďár nad Sázavou: Wolf – 86,67 % – 26 zákroků – 57 min. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2, v oslabení 0:0. Střely na branku: 0:0 (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0). Diváci: 591. Rozhodčí: Kohoutek – Maloušek, Hübl.
Hokejisté Velkého Meziříčí ve 39. kole na domácím stadionu přehráli okresního rivala ze Žďáru nad Sázavou a přiblížili se jistotě udržení II. ligy. Na postup do play­‑off velkomeziříčští tři kola před koncem základní části ztrácí 6 bodů.
Hlavní trenér Karel Vejmelka:
Začátek utkání se nám nepovedl, neměli jsme dobrý pohyb, důraz a chyběla nám jiskra. Hosté toho využili a šli do vedení. Pak jsme hru zredukovali na tři pětky a podařilo se z brejku vyrovnat a dokonce jít i do vedení. Ve druhé třetině jsme se dobře zorientovali v brankovišti soupeře a z dorážky odskočili na 3:1. Škoda jen, že jsme toto vedení neudrželi déle a žďárští korigovali do konce 2. třetiny na rozdíl jedné branky. V poslední třetině se nám povedlo odskočit na rozdíl dvou branek a vypadalo to dobře. Ale hosté přece jen z tlaku skórovali, k čemuž jim napomohla i naše vcelku zbytečná vyloučení a drama do poslední vteřiny bylo na světě. Naštěstí jsme to uválčili a posílený Žďár skolili. Jsou to pro nás hrozně cenné tři body, které mohou vést k tomu, abychom se vyhnuli baráži o sestup.

Text a foto: Jiří Mráz

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru