Volejbal: Junioři ukázali svou sílu!

VolejJunVolejbaloví junioři odjeli na svůj poslední extraligový turnaj do Českých Budějovic. I druhá výkonnostní skupina byla výborně obsazena. Vůbec letošní extraliga je tak vyrovnaná, že minimálně deset (!) družstev z celkových dvaceti by mohlo pomýšlet na medaile. Teoreticky v tomto turnaji o nic nešlo. Karty, kdo postoupí do finálové osmičky, byly rozdány již po předcházejícím kole. Teď náš hlavní úkol ukázat svou sílu. Myslím, že to samé chtěli i ostatní družstva, i když ne všichni se do finále nedostali. Platí to hlavně pro našeho prvního soupeře České Budějovice.

Byla to bitva hodná špičky juniorské extraligy. Výborné útoky, bloky, vybírání v poli, podání. Skóre neustále vyrovnané, hlavně v prvním setu, který jsme prohráli 23:25. Ostatní sety byly v naší moci, ale museli jsme o vítězství bojovat do posledního míče. Vrcholem byl poslední set. Výsledek 32:30 mluví za vše. Budějovice měly smůlu na začátku soutěže, kdy po sérii zranění neuhrály potřebný počet bodů. Jinak by do TOP 8 určitě patřily. Dalším soupeřem byla Ostrava. Ta již finále hrát bude. Opět výborný volejbal. My udávali první dva sety jasný tón hry. Ve třetím jsme trochu zaspali a dovolili soupeři snížit. Poslední set byl opět v naší režii a druhé vítězství bylo naše. Druhý den nás hned ráno nás čekala Dukla Liberec. Na nás dolehla únava z předchozích dvou těžkých zápasů. Tentokrát byly důležité dva body za vydřené vítězství 3, když jsme museli otáčet z 1:2 na sety. Poslední zápas s Hradcem Králové nás zastihnul v útlumu. Už to nešlo, naopak Hradec ukořistil svou první (a také poslední) výhru na tomto turnaji. Co dodat nakonec? Můžeme být hodně silní.
Základní sestava: Nahrávač Tomáš Kopecký, smečaři Martin Smetana a Dominik Medek, blokař Honza Vanini a Matyáš Pospíšil a diagonální hráč Jirka Mikulenka jsou TOP hráči i co se týká celorepublikového měřítka. Trochu máme problém s jistým liberem. Potřebujeme jako sůl Jardu Nedvěda. Jinak budeme muset improvizovat. Jardu zatím nemáme. Rovněž silná lavička je rovněž plus. Co se týká hry, tak je třeba vylepšit hlavně podání a příjem. Vezmeme­‑li to v rámci herních systémů, tak musíme vylepšovat hlavně útočné systémy a do toho se pochopitelně obě činnosti počítají. Máme na přípravu bezmála 2 měsíce. Záleží na přístupu všech. Trenérů i hráčů. Musíme si umět vytvořit podmínky, abychom uspěli. Úspěch kromě výsledku je také předvedený výkon. Ten jsme a musíme být schopni ovlivnit. Výsledek bude až na druhém místě. To také záleží na kvalitě soupeře a ta určitě bude. Uvidíme.
Pro úplnost výsledky z posledního turnaje:
VELMEZ – České Budějovice 3:1 (-23, 20, 20, 30)
VELMEZ – Ostrava 3:1 (23, 18, -20, 20)
VELMEZ – Liberec 3:2 (-19, 21, -20, 22, 9)
VELMEZ – Hradec Králové 0:3 (-18, -22, -19)
Petr Juda

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru