Starší žáci házené mají za sebou úspěšný víkend

Haz ST_zaciO víkendu 12. a 13. května odehráli obě naše družstva své skupiny Ligy Vysočiny starších žáků. Hrací doba byla 2×15 minut.
Nejprve v sobotu naše B družstvo, hrající skupinu ocelkové 5.–9. místo, o tzv. pohár předsedy KSHV, odehrálo turnaj v Pardubicích. Za tento tým nastupují převážně hráči z mladších žáků a kluci hrající v této kategorii prvním rokem.

Po dobré hře, bojovném atýmovém výkonu jsme si připsali do tabulky z osmi možných bodů hned sedm a turnaj vyhráli. Celý turnaj, až na výjimky, kluci předváděli pohyblivou obranu a poměrně dost branek jsme dali i z rychlého útoku. Nejlepší utkání jsme odehráli proti domácím Pardubicím. V brance zachytal velmi dobře Lukáš Deraha, v útoku tým táhl střelecky Tomáš Rosa.
Před posledním turnajem v Chrudimi tak máme v čele tabulky dvoubodový náskok před Pardubicemi a vše ve svých rukou.
V neděli 13. května pořádalo naše A družstvo turnaj finálové skupiny Ligy Vysočiny. Po dobrých výkonech zejména v útočné fázi, na obraně musíme do příště více zapracovat, jsme dokázali zvítězit ve dvou utkáních. Na A družstvo Nového Veselí v posledním zápase jsme neměli. S fyzicky ale i herně vyspělým soupeřem jsme si na obraně vůbec nevěděli rady. Ještě do poloviny prvního poločasu jsme hráli vyrovnanou partii, ale pak se zranil náš nejlepší střelec Filip Mička. Doufejme že to nebude nic vážného a přejeme brzké uzdravení. O rok mladší kluci soupeřovy spojky, až na Radka Navrátila, nedokázali zastavit. Je potřeba však kluky pochválit, že utkání nijak nezabalili a až do konce se prali o co nejlepší výsledek.
Tým táhl střelecky Filip Mička, dobrý výkon podal v prvních dvou zápasech Lukáš Dobejval.
Před závěrečným turnajem v Novém Veselí má naše A družstvo na druhém místě náskok dvou bodů na Havlíčkův Brod. Ten budeme chtít navýšit a získat tak celkové druhé místo ve finálové skupině Ligy Vysočiny starších žáků. Na již vítězný A tým Nového Veselí jsme bohužel v letošním ročníku neměli.
Utkání:
Sobota 12. 5. Pardubice
Velmez B – Ledeč nad Sázavou 20:3 (7:2)
Velmez B – Dolní Cerekev 23:12 (13:10)
Velmez B – Pardubice 19:13 (11:8)
Velmez B – Chrudim 13:13 (6:6)
Neděle 13. 5. Velké Meziříčí
Velmez A – Nové Veselí B 20:16 (9:7)
Velmez A – Havlíčkův Brod 20:15 (11:8)
Velmez A – Nové Veselí A 17:28 (7:13)
Hráli:
Sobota 12. 5. Pardubice:
Lukáš Deraha, Radim Kocourek, Filip Čížek, Marek Požár, Jaroslav Požár, Adam Požár, Pavel Kotouček, Tomáš Rosa, Jakub Mach, Jakub Strýček, Jakub Russ.
Neděle 13. 5. Velké Meziříčí:
Lukáš Deraha, Filip Mička, Radek Navrátil, Štěpán Klapal, Tomáš Rosa, Martin Chalupa, Radim Kocourek, Jakub Strýček, Jakub Russ, Lukáš Dobejval, Benjamin Rosa, Jakub Mach. Trenéři: David Stoklasa, Radek Navrátil
Tabulka O pohár předsedy KSHV
1. TJ Sokol Velké Meziříčí B
2. Pardubice
3. TJ Dolní Cerekev
4. Sokol Chrudim
5. Ledeč nad Sázavou
Tabulka Finále Ligy Vysočiny
1. Sokol Nové Veselí A
2. Sokol Velké Meziříčí A
3. Havlíčkův Brod
4. Sokol Nové Veselí B
Text a foto: David Stoklasa

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru