Rybářské závody na Zvonďáku příští rok nebudou

rybarske zavody_jivovi_2018_1Minulou sobotu se v obci Jívoví na rybníku Zvonďák konal další ročních rybářských závodů. Hlavními pořadateli této akce jsou Jaroslav „Zvonda" Horký, jenž má rybník od obce pronajatý a Stanislav Dočkal z Velkého Meziříčí.

Úderem Zvondovým zvoncem v 6 hodin nahodilo padesát závodníků, z toho pět žen své návnady do rybníka a oddali se trpělivému čekání na záběr. Účastníci závodů přijeli nejen z blízkého okolí jako Mostiště, Vídeň, Velké Meziříčí, Budišov, Žďár nad Sázavou, ale i z Brna. Již několik roků se této akce účastní rybáři z Dobřínska a Moravského Krumlova. Letošní horké léto jako by se odrazilo i na vlastních závodech neboť ryby z rána nejevily pražádný zájem o návnady. V druhé polovině závodu se situace zlepšila a ryby přece jen začaly brát. Sami pořadatelé by tuto akci nezvládli, postupem času se vytvořil tým spolupracovníků, kteří pomáhají s průběhem této akce. Ať už jde o měření úlovků nebo o zajištění občerstvení. Připraven byl výborný guláš, uzený kapr, klobásy, točené pivo, nealko nápoje i káva. Úderem zvonce v pravé poledne skončilo soutěžní klání, soutěžící odevzdali lístky se zapsanými úlovky a začalo se počítat. Nejlépe se vedlo Zdeňku Záviškovi z M. Krumlova, který dosáhl celkové délky ulovených ryb 155 cm, druhý byl Lambert Doležal ze Žďáru n. Sázavou s celkovou délkou 75 cm a třetí Jaroslav Martinec z Mostišť 66 cm. Nejdelší rybu, kapra dlouhého 59 cm ulovil Roman Prokeš. Mezi soutěžícími bylo i několik dětí, nejmladším soutěžícím byl devítiletý Lukáš Adlof z Budišova. Vítězové obdrželi poháry, diplomy a věcné odměny. Všichni přítomní ať soutěžili nebo ne si mohli během dopoledne koupit losy do tomboly, připraveno bylo velké množství cen, takže asi nebyl nikdo, kdo by nějakou cenu nevyhrál. Pro příští rok vlastník rybníka, což je obec Jívoví, získal dotaci na jeho vyčištění, proto se závody konat nebudou.
Text a foto: Antonín Horký

Ryb.závody Jívoví 1rybarske zavody jivovi 1rybarske zavody jivovi 2rybarske zavody jivovi 3rybarske zavody jivovi 4rybarske zavody jivovi 5rybarske zavody jivovi 2018 2rybarske zavody jivovi 2018 3rybarske zavody jivovi 2018 4rybarske zavody jivovi 2018 8rybarske zavody jivovi 2018 9rybarske zavody jivovi 2018 10rybarske zavody jivovi 2018 11rybarske zavody jivovi 2018 12

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru