Petr Zezula převzal krajské ocenění

ZezulaJedenáct oceněných osobností převzalo 8. listopadu 2018 v Horáckém divadle Jihlava z rukou hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka nejvyšší ocenění Kraje Vysočina. „Od roku 2008 do dnešního dne zastupitelé Kraje Vysočina ocenili 101 našich spoluobčanů za mimořádné pracovní, umělecké, sportovní i společenské úspěchy bez rozdílu věku. Každé z 101 jmen psalo zajímavý, originální a inspirativní příběh. Ve všech případech jde o lidi skromné, jejich příběh často zná jen jejich blízké okolí, což však není pravidlem," uvedl hejtman.

Mezi nimi je také vášnivý lyžař Petr Zezula z Velkého Meziříčí. Ten převzal z rukou hejtmana skleněnou medaili.
Petr Zezula (1944) je lyžař tělem i duší, autoritou a živou pamětí tohoto sportu. Obětoval mu víc než kdokoli jiný a před jeho zásluhami a lyžařským životem se sluší smeknout. Petr Zezula začínal coby člen Spartaku Velké Meziříčí a už tam měl nezastupitelné místo v jeho vedení a práci s mládeží. Po roce 1989 stál u vzniku samostatného ski klubu ve Velkém Meziříčí a zásadním způsobem se podílel a stále podílí na rozvoji sportovního areálu na tamním Fajtově kopci. Byl u všech etap jeho výstavby a zásadním způsobem přispěl k jeho současné podobě. Bez jeho obětavé a nezištné práce by dnes nestál hotel ani další části sportoviště, které budovali členové ski klubu vlastními silami. Má také obrovský podíl na rozvoji mládežnického lyžování na Vysočině.
Je dlouholetým lyžařským instruktorem a za svoji kariéru pomohl v lyžařském výcviku mnoha školám a jednotlivcům. Instruktorská činnost v jeho podání byla vždy velice vstřícná a pro začínající lyžaře inspirativní, čímž v nich vyvolával celoživotní lásku k tomuto nádhernému sportu.
Petr Zezula propaguje sport, především lyžování, coby celoživotní aktivitu pro všechny věkové kategorie a v této činnosti je velice úspěšný. Na lyže postavil zároveň vnoučata i jejich prarodiče.
V celostátních, krajských i místních lyžařských organizacích pracuje již desítky let také jako funkcionář a této práci obětoval spoustu času. V roce 2003 byl spoluzakladatelem Lyžařského poháru Vysočiny – veřejné a náborové soutěže zaměřené na oživení a popularizaci lyžování a oživení činnosti oddílu lyžování. Tato soutěž se postupem času stala masovou záležitostí a účastní se jí každý rok více než tisíc lyžařů z celé republiky. Pro své kolegy je Petr Zezula velkou autoritou, a to i proto, že prošel všemi sférami lyžařského sportu. Jeho kariéra zahrnuje pozice rekreačního lyžaře, aktivního závodníka, instruktora, trenéra špičkových lyžařů i arbitra a technického delegáta na lyžařských akcích světového formátu.
Text a foto: krú

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru