O modernizaci dálnice mají zájem tři firmy. Nabídky převýšily předpoklad

Opr mostŘeditelství silnic a dálnic obdrželo na základě vypsaného výběrového řízení nabídky na modernizaci dálnice D1 u Velkého Meziříčí včetně rozšíření mostu. Jde o firmy Metrostav, Strabag a Eurovia CS.

Předpokládaná hodnota zakázky byla více než jedna miliarda korun, přesně 1.079.000.000 Kč bez DPH. Nabídky všech tří firem se však vyšplhaly vysoko nad tuto hodnotu. Metrostav požaduje téměř o půl miliardy více (1583 mil. Kč), Strabag 1852 mil. Kč a Eurovia CS dokonce skoro jednou tolik, tedy necelé dvě miliardy (1988 mil. Kč). Všechna tři sdružení nabízí záruku na 120 měsíců. Provoz na mostě by Metrostav omezil na 70 dní, Eurovia na 79 a Strabag na 105 dní.
Podané nabídky budou podle vyjádření ŘSD pro server Echo24 hodnoceny následujícím způsobem: 70 procent nabídková cena, 10 procent nabídnutá záruční doba a 20 procent zkrácení doby, po kterou bude most Vysočina provozován v režimu 2 + 1.
V rámci tohoto hodnotícího kritéria zhotovitelé nabízeli, o kolik dnů zkrátí maximální dobu, která byla stanovena na 105 dnů.
Hodnotící komise nyní nabídky zhodnotí a doporučí uchazeče, se kterým by mělo ŘSD uzavřít smlouvu. Konkrétní termín zahájení je závislý na případných námitkách ze strany neúspěšných uchazečů k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ředitelství silnic a dálnic předpokládá zahájení stavby na jaře 2019.

Připravila: redakce ML. (Zdroj: www.rsd.cz, Echo24.cz)

TabMost

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru