Zaznamenali již 13 500 přestupků. Řidiči nedodržují rychlost

PolicajtTo, že řidiči nedodržují omezenou rychlost 80 kilometrů v hodině, dokazuje počet přestupků, které úředníci zaznamenali. Jde o úsek na dálnici mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou, kde jsou umístěny radary.

Ty měří, jakou rychlostí auta v daném úseku jezdí. Od zhruba poloviny října do poloviny prosince letošního roku bylo zaznamenáno 13.500 přestupků, uvádějí úředníci velkomeziříčské radnice. Jde tak průměrně o 300 přestupků denně. Původně mělo být úsekové měření na zimu přerušeno a obnoveno opět na jaře. Kvůli prodloužení doby modernizace dálnice v daném úseku až do 3. února 2018, měření nekončí a bude probíhat dále. Počet přestupků se mírně snížil, řidiči si zřejmě dávají větší pozor, protože už o měření vědí.
Agendu zpracovává městský úřad v Meziříčí, ačkoliv město zisk z výběru pokut nemá. Podle tajemníka úřadu se městu zatím nevrátily ani náklady na vybavení, ani na platy zaměstnanců, které město muselo přibrat.
-red-

Dálniční úsek mezi VM-východ a Lhotkou není jediný dokončený

Ačkoliv měly být všechny opravované úseky na dálnici na konci roku po opravách průjezdné, v případě části dálnice mezi Velkým Meziříčím-východ a Lhotkou tomu tak není. Stavební firma práce nestíhá, a tak je oprava prodloužena až do začátku února příštího roku. Práce se zkomplikovaly na mostě u Jabloňova. Firmě hrozí penále v řádech několika milionů korun. Na dálnici v tomto úseku tak stále platí omezená rychlost 80 km/h.
-red, ČT-

Mladík zemřel při nehodě na 161 km D1

K dopravní nehodě došlo na 161 km dálnice D1 po deváté hodině večer v pondělí 18. prosince 2017 a vyžádala si lidský život. Řidič vozidla Peugeot Boxer jel po dálnici ve směru na Prahu. V úseku km 161 narazil do zadní části nákladní soupravy složené z tahače a návěsu, jejíž řidič zastavil z důvodu kolony vozidel před ním. Šestadvacetiletý řidič peugeotu utrpěl velmi těžká zranění, kterým na místě nehody podlehl. Ke zranění jiných osob nedošlo.
Policisté místo tragické dopravní nehody ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Provedenou dechovou zkouškou u dvaačtyřicetiletého řidiče nákladní soupravy požití alkoholu vyloučili. Příčinu a okolnosti nehody policisté dále prošetřují.
Na místě v té době zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Dálnice byla v tomto úseku neprůjezdná.
-PČR-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru