Pachatelé ukradli v obchůdku 15 tisíc

KradezVelkomeziříčští policisté prověřují případ krádeže peněz, ke které došlo v jednom z obchodů na ulici Komenského ve Velkém Meziříčí.
K činu došlo ve středu 24. ledna kolem půl šesté večer.

Dva dosud neznámí pachatelé, muž a žena, v nestřeženém okamžiku odcizili z odložené peněženky finanční hotovost ve výši patnácti tisíc korun.
Policisté na místě provedli ohledání místa činu, šetření a vše zadokumentovali. V případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ nadále prověřují a po pachatelích pátrají. Za takový trestný čin jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 

Řídil opilý. Naměřili mu 2,49 promile

Velkomeziříčští policisté zastavili ve čtvrtek 1. února krátce před půl devátou večer na ulici Oslavická ve Velkém Meziříčí osobní automobil Peugeot.

Řidičem vozidla byl čtyřiačtyřicetiletý muž ze Žďárska. Součástí silniční kontroly bylo odborné měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, které vykázalo pozitivní výsledek. Naměřená hodnota činila 2,49 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní. Policisté muži na místě zakázali další jízdu.
Vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté nadále prověřují. Čtyřiačtyřicetiletému muži za takový trestný čin hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

-PČR-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru