Silnice mezi Trnavou a Rudíkovem je opět průjezdná v obou pruzích

SilniceRudikovPropad krajnice v úseku silnice II/360 mezi Trnavou a Rudíkovem naproti odbočce na Nárameč, který se objevil minulý týden, si vyžádal neprodlené uzavření jednoho jízdního pruhu. Příčinou havarijního stavu je odtok z výpustního zařízení nedalekého rybníka Březina.

Na místě probíhala ve spolupráci s vlastníkem rybníka sanace havárie a provoz v daném úseku byl omezen i v následujících dnech.


Na problémy s výpustním zařízením rybníka ukazoval už nedávný propad zeminy v prostoru přilehlé odpočívky, která musela být kvůli bezpečnosti zcela uzavřena. Doba dopravního omezení byla závislá na podmínkách zjištěných po otevření kaverny i technických možnostech vlastníka rybníka, se kterým kraj intenzivně spolupracoval.
Modernizace silnice II/360 mezi Trnavou a Rudíkovem, která je ve špatném technickém stavu, figuruje dlouhodobě v investičních záměrech kraje. Bohužel do této chvíle se nepodařilo dokončit majetkoprávní přípravu a stavba se prozatím nemůže realizovat. Také z těchto důvodů provádí Krajská správa a údržba silnic Vysočiny pravidelný a intenzivní monitoring stavu silnice v tomto úseku.
Aktualizováno dne 23. 5.:
O víkendu se podařilo sanovat havárii výpustního zařízení, která si vynutila dopravní omezení na silnici II/360 u odbočky na Nárameč. Po odkrytí kaverny a provedení výkopu k dočištění prostoru byly v hloubce 4,7 metru nalezeny pozůstatky dřevěného výpustního potrubí, které je už za hranicí životnosti a funkčnosti. Dutina vedle vozovky byla následně vyplněna štěrkem a okraj komunikace se podlil betonem. Provoz na silnici je opět obousměrný, ale za snížení rychlosti na 50 km/h.
-připravila red. ML, zdroj: krú-

SilniceRudikov2

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru