Pouť na dvou místech se mnohým nezamlouvala

Pout1Pouť ve Velkém Meziříčí se konala vpodstatě na dvou místech v centru města. Odstavné parkoviště ve Svitu bylo pro zábavní atrakce a stánky a dělilo ho jen pár desítek metrů od náměstí, které zaplnili posluchači různých hudebních žánrů. Byl otevřen také Špitálek s vystoupením chrámového sboru.


„Vůbec poprvé se o pouť mimo provozovatele zábavních atrakcí staralo i město. V rámci kulturního programu jsme připravili multižánrovou hudební scénu, která, pevně věřím, zaujala širokou veřejnost. Jsme si vědomi, že je co zlepšovat, ale ukázalo se, že kulturní program k pouti zkrátka patří. Děkuji všem návštěvníkům a hudebníkům, že pomohli vytvořit skvělou atmosféru,“ uvedl starosta města. Každý si mohl akce libovolně kombinovat, část příchozích zvládla navštívit atrakce, nakoupit si u stánků a zaposlouchat se do tónů linoucích se po náměstí.
Ne všichni obyvatelé či návštěvníci tuto změnu ale kvitovali. „Letošní pouť byla o ničem. Ve Svitu nebyla absolutně žádná atmosféra,“ zhodnotila přesun atrakcí z náměstí do Svitu mladá maminka tří dětí, „když jsme procházeli náměstím přišlo nám tam ‚mrtvo‘… Doufám, že příští rok zvítězí zdravý rozum a budou atrakce a vše opět na jednom místě, a to na náměstí.“ Pořadatelům štěstí přálo, neboť pokud by přišel déšť, tak prašná plocha ve Svitu by se změnila v jeden bahnitý terén. A to by se návštěvníkům nelíbilo tuplem.

-připr. red. -foto: zdroj měú, red-

Pout2Pout2 Pout3Pout4pout5pout6

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru