Zprávy od hasičů a policie

HasiciV obci Černá 20. 6. ve 13.16 hasiči ze stanice Žďár nad Sázavou a dobrovolní hasiči z Černé odstranili strom z budovy.

Při dopravní nehodě osobního vozu v obci Uhřínov 21. 6. ve 14.33 se zranila jedna osoba. Přivolaná profesionální jednotka hasičů ze stanice Velké Meziříčí provedla protipožární opatření, technické zabezpečení místa události a likvidaci následků nehody.
-has-

V parku ležel opilý muž

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v neděli 19. června kolem půl deváté večer na linku tísňového volání oznámení o opilém muži, který ležel v parku na ulici Tyršova ve Velké Bíteši. Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku. Policisté na místě nalezli osmačtyřicetiletého muže, který nebyl schopen samostatné chůze. Že je pod vlivem alkoholu potvrdila také dechová zkouška, jejíž naměřená hodnota činila 3,57 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že muž svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, policisté ho zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Pachatele vloupání přistihl majitel na místě činu

V pondělí 20. června přijali policisté integrovaného operačního střediska na linku tísňového volání oznámení o vloupání do rekreačního objektu v katastru obce Petráveč. Oznamovatel uvedl, že pachatele přistihl při činu a stále se nachází na místě. Jednašedesátiletý muž se k činu doznal a přivolaní policisté ho převezli na policejní služebnu, kde mu následně policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání dvou trestných činů. V souvislosti s majetkovou trestnou činnosti byl muž již v minulosti opakovaně odsouzen.
K činu došlo ve výše uvedený den kolem desáté hodiny dopoledne v katastru obce Petráveč na Žďársku. Majitel z chaty odjel ráno kolem deváté hodiny. Když se krátce po desáté hodině vrátil zpět, nalezl ve vnitřních prostorách cizího muže, který se doznal, že se do chaty vloupal. Přivolaní policisté v pachateli ztotožnili jednašedesátiletého muže ze Žďárska, který má více jak dvacet záznamů v rejstříku trestů, a to zejména v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Odpykal si také několik nepodmíněných trestů ve věznici, přičemž z posledního výkonu se vrátil v září roku 2020. S dalším trestem odešel od soudu v březnu letošního roku, kde mu byl uložen několikaměsíční trest zákazu pobytu na území města Brna. V doprovodu policistů muž putoval na policejní služebnu.
Muž je podezřelý z toho, že rozbil okno u rekreační chaty, kterým vnikl do vnitřních prostorů. Než stihl odcizit jakékoliv věci, přistihl ho na místě činu majitel, který přivolal policejní hlídku. Policejní inspektor muži sdělil podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve stádiu pokusu a dále trestného činu porušování domovní svobody. Za uvedenou trestnou činnost muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Poškození jízdních kol

Policisté šetří případ poškození jízdních kol, ke kterému došlo ve Velkém Meziříčí. Pachatel v době od osmé hodiny večer středy 22. června do čtvrteční čtvrté hodiny odpoledne vnikl do bytového domu na ulici Čechova a ve společných prostorech propíchal pneumatiky u sedmi jízdních kol. Policisté na místě provedli ohledání a šetření. Případ šetří jako přestupek proti majetku, po pachateli pátrají.
-pol-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru