Zprávy od hasičů a policie

PATR 4Profesionální jednotka hasičů ze stanice Velké Meziříčí zasahovala 18. 10. v 15.27 u Pohořílek, narazil zde osobní automobil do stromu. Nehoda si vyžádala tři zranění. Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární zabezpečení.

Hasiči ze stanice Velká Bíteš vyjeli do Brno West Business Park Hala 1 Velká Bíteš, ul. Průmyslová 19. 10. v 9.05 k požár ohlášenému signalizací EPS. Byl to planý poplach.

Profesionálním hasičům ve Velké Bíteši, bylo hlášeno 20. 10. 2 v 19.17 jiskření na sloupu na ul. Kpt. Jaroše. Šlo o zavadu, provedli odpojení.

-has-


Řidič se dopustil přestupků

Přestupků na úseku dopravy se dopustil muž, kterého policisté z obvodního oddělení Velké Meziříčí zastavili v pondělí 17. října po osmé hodině ráno na ulici Za Horou. Muž řídil osobní vozidlo Volkswagen Golf. Čtyřiačtyřicetiletý řidič se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce. Její výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 0,74 promile alkoholu. Opakované měření vykázalo hodnotu 0,69 promile alkoholu. Policisté muži na místě zakázali další jízdu. Řidičský průkaz muži zadržen nebyl, neboť jej muž policistům při silniční kontrole nepředložil. Muž se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat z přestupků na úseku dopravy.

Pachatel poškodil kontejnery, ale i rodinné domy

Policisté pátrají po pachateli, který ve Velké Bíteši posprejoval nejen kontejnery a způsobil tak škodu kolem patnácti tisíc korun. Ke spáchání činu došlo v době od začátku října do ranních hodin středy 19. října na ulicích Za Loukama, Tyršova a Hrnčířská. Pachatel poškodil plastové kontejnery, stavební buňku, ale i zdi rodinných domů, na které nasprejoval různé nápisy. Policisté místa činu ohledali, vše zadokumentovali a provedli šetření. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Případ policisté prověřují a po pachateli pátrají.

Řidič byl opilý

V pátek 21. října kontrolovali policisté před čtvrtou hodinou odpoledne řidiče vozidla Škoda Felicia, který jel po silnici od Velké Bíteše směrem na obec Březské. Policisté provedli u třiašedesátiletého muže dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 3,42 promile alkoholu. Opakované zkoušky u něho ukázaly obdobné hodnoty. Dále zjistili, že byl řidiči na začátku října uložený soudem zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až podzimu roku 2024. V další jízdě opilý muž již nesměl pokračovat. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů.

Tragická havárie na čtyřkolce

V sobotu 22. října, přijali policisté v dopoledních hodinách oznámení o tragické události, ke které došlo v obci Josefov. Ve výkopu byl nalezen muž bez známek života. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Na základě dosavadního šetření policisté zjistili, že muž jedoucí na čtyřkolce vjel do výkopu. Utrpěl zranění, kterým podlehl. Příčinu a veškeré související okolnosti policisté zjišťují. Tragickou událost prověřují.

Muž je podezřelý z přestupku

Policisté z obvodního oddělení Velké Meziříčí zastavili v sobotu 22. října po třetí hodině odpoledne na ulici Karlov osobní automobil Volkswagen. Provedenou lustrací policisté zjistili, že pětatřicetiletý muž, který usedl za volant vozidla, není držitelem příslušného řidičského oprávnění. V další jízdě již pokračovat nesměl. Z přestupkového jednání na úseku dopravy se bude muž zodpovídat před příslušným správním orgánem.

Řidič způsobil dopravní nehodu a ujel

Policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou vyjížděli v pondělí 17. října krátce po šesté hodině večer k dopravní nehodě, která se stala v obci Dolní Rožínka. Sedmatřicetiletý řidič jedoucí s osobním vozidlem Volkswagen při couvání narazil do za ním zaparkovaného osobního vozidla BMW. Řidič po střetu z místa dopravní nehody odjel, následně vozidlo odstavil a z místa odešel. Řidič byl po dopravní nehodě dohledán. Ke zranění osob nedošlo. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku a její naměřená hodnota činila 2,2 promile alkoholu. Výsledky opakovaných měření byly 2,3 promile a 2,26 promile alkoholu. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Policisté vše zadokumentovali a v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dále je řidič podezřelý z přestupkového jednání na úseku dopravy.

Muž řídil přes uložený zákaz

V sobotu 22. října krátce před osmou hodinou ráno jel v katastru obce Blízkov řidič s osobním vozidlem Škoda. Devětapadesátiletý muž má ale na základě rozhodnutí okresního soudu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu dvou let, který by mu měl skončit začátkem října roku 2024. Řidič při silniční kontrole nepředložil osvědčení o registraci vozidla a následnou lustrací vozidla bylo zjištěno, že registrační značky umístěné na vozidle jsou vedeny v depozitu. Tyto následně řidič hlídce vydal. V další jízdě již řidič nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují. Dále je řidič podezřelý z přestupků na úseku dopravy.

-pol-

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru