Hladiny řek se nebezpečně zvedly

déšť u_jelinkovy_vily_foto_iva_horkaVytrvalý déšť zvedal od pátku 14. 4. do soboty 15. 4. hladiny řek a potoků na Vysočině. Mimo jiné také na řece Oslavě u vodní nádrže Mostiště a Balince ve Velkém Meziříčí či v Nesměři platí druhý povodňový stupeň. Hasiči ve Velkém Meziříčí kvůli Balince, která rychle stoupala, postavili protipovodňovou hráz a okolí řek hlídali.


„Naše jednotka společně s HZS Velké Meziříčí vyjela na žádost starosty města na stavbu protipovodňových stěn. Vlivem vysokých dešťů stoupá hladina řeky, a proto museli hasiči stavět uzávěry v protipovodňových stěnách," uvedl operační důstojník krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina. V pohotovosti byli jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči z Velkého Meziříčí.

Jak je ale vidět na jednom z našich snímků, někteří zvýšený příval vody uvítali...

Reka2

Reka54

 

 

 

 

Hasiči čerpali vodu z garáže i ze sklepa


déšť hasiči_merin_foto_fcb_hasiciPlné ruce práce měli i jejich kolegové z Měřína, kteří v souvislosti s trvalým deštěm provedli čerpání vody z garáže v Měříně a ve večerních hodinách členové JSDH MM provedli čerpání vody z laguny, která se vytvořila na vozovce v ulici Zábrana v Měříně. Informovali o tom sami hasiči na svém Facebooku. Další technickou pomoc poskytli hasiči při čerpání vody ze sklepa rodinného domku ve Znětínku u Pavlova či při monitoringu stavu vodního toku v obci Uhřínov.
S ustávajícím deštěm by se situace měla podle meteorologů uklidňovat.


Připravila redakce ML, foto redakce a FCB hasičů

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru