Skupina Highland vypustila do světa svoji novinku Proč

Krest Proc Highland-05Zakladatel kapely Poetika Eduard Rovenský po půl roce od odchodu z bývalého uskupení vypouští do světa druhý singl jeho nové hudební skupiny Highland pod názvem Proč.

Pro ty, kteří v minulých letech sledovali či poslouchali tvorbu Poetiky, je to vlastně přímé pokračování práce, již Eda v minulosti tvořil. Kromě producenta Daniela Hrdličky si k ní nově přizval zpěváka Jakuba Moulise – stříbrného finalistu posledního ročníku The Voice Česko Slovensko, basáka Vítka Coufala, kytaristu Honzu Mirgu a bubeníka Kubu Salavu. Všichni zmínění už v minulosti propluli sítí showbyznysu a teď se spojili v jeden celek, který si dal podle bydliště frontmana název Highland (angl. Vysočina).
Samotný text pojednává o běžném partnerském dilematu, které každá vztahová rovina dřív či později přinese a je zasazen do letního hudebního hávu, který svojí produkcí obohatil Dan Hrdlička společně s Danem Vrbou, jenž se spolupodílel na finálním masteringu.
Eda Rovenský k písni dodává: „Poslední dva roky to pro mě byl velký životní kolotoč, ve kterém jsem si prošel snad všemi různými etapami od naprosté euforie, až po pocit totálního vyhoření. Moc dobře si uvědomuji, jak velký dopad měly věci, které se udály, ať už v pracovním nebo osobním životě, na moji rodinu včetně mojí přítelkyně a samotný song je tak trošku zpovědí k tomu všemu, čím jsme si museli v posledních měsících projít. Děkuju klukům z kapely, že i když spolu hrajeme teprve pár měsíců, byli mi v těch těžkých chvílích oporou a jsem vděčnej, že já i moji nejbližší jsme ty tlaky, které byly, ustáli. Jak říkal pan prezident Havel – Až to bude nejblbější, tak najednou se to začne obracet k lepšímu a já se teď nemůžu dočkat všech výzev, které před námi, ať už s kapelou nebo s přítelkyní, stojí. Jak se v textu písně píše, věřím, že spolu to zvládnem.
O vizuál klipu se stejně jako u prvotiny „Crush" postaral kameraman a režisér Zbyněk Lola a samotném klipu si kromě zpěváku Highlandu zahrála také tanečnice, zpěvačka a dcera expremiéra České republiky Denisa Grossová, nebo atypická česká herečka Vanessa Velozo.
Pusťte si tedy nový klip od kluků z Highland a dejte vědět, jak se vám tento kandidát na letní hit letošního roku líbí.
Text a foto: HL

Highland skupinove_foto_zdroj_web_HL

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru