Soutěž O nejkrásnější knihy má uzávěrku začátkem září

soutez o_nejkrasnejsi_knihuTradiční součástí doprovodného programu Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě je soutěž O nejkrásnější knihy Podzimního knižního veletrhu. Soutěž vyhlašuje Krajská knihovna Vysočiny a do letošního ročníku soutěže mohou být přihlášeny knihy vydané od září 2022, které budou na adresu Krajské knihovny Vysočiny doručeny do 8. září 2023.


Soutěž O nejkrásnější knihy Podzimního knižního veletrhu probíhá pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina a ve spolupráci s Krajem Vysočina, městem Havlíčkův Brod, Tiskárnami Havlíčkův Brod, a.s. a Českým rozhlasem Vysočina.

Soutěž je rozdělena do několika kategorií:

Kraj Vysočina udělí Cenu Kraje Vysočina za nejkrásnější knihu Vysočiny. Tato kategorie je určena knihám, které obsahově a tematicky souvisí s Krajem Vysočina. Není podmínkou, aby jejich nakladatelé či autoři z Vysočiny pocházeli. Cena je spojena s částkou 60 000 Kč, která bude rovným dílem rozdělena mezi autora a nakladatele vítězného titulu.

Město Havlíčkův Brod tradičně uděluje Cenu města Havlíčkův Brod za nejkrásnější knihu veletrhu. Do této kategorie mohou být přihlášeny jak tituly beletristické, tak naučné. Knihy nemusí souviset s Krajem Vysočina. Vítězný nakladatel získá částku v hodnotě 40 000 Kč a prostor k propagaci v síti knihkupectví Kanzelsberger, a. s. (autogramiáda, plakát ve výloze, knižní pyramida apod.).

Pro autory a nakladatele knih pro děti je určena Cena Tiskáren Havlíčkův Brod, a.s., za nejkrásnější dětskou knihu. Vítězný vydavatel získá slevu na výrobu budoucí publikace v Tiskárnách Havlíčkův Brod, a.s., a to ve výši 33 000 Kč.

Udělena bude i Cena čtenářů Krajské knihovny Vysočiny a posluchačů Českého rozhlasu Vysočina. Do ní jsou automaticky nominovány tituly přihlášené do kategorie Kraje Vysočina. Vítěz je vybírán širokou veřejností v anketě umístěné na webových stránkách ČRo Vysočina.

Zájemci o přihlášení do soutěže mohou své knihy zasílat v jednom exempláři do 8. září 2023 na adresu: Krajská knihovna Vysočiny, Petr Bobek, Žižkova 4344, 580 01 Havlíčkův Brod, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel. 724 300 025. K zaslaným knihám je třeba vyplnit přihlášku a v ní uvést, do jaké kategorie jsou přihlašovány. Jeden titul je možné přihlásit pouze do jedné kategorie.

Letošní 33. Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě se bude konat ve dnech 6. a 7. října 2023. Více o veletrhu na https://www.hejkal.cz/veletrh/.

Ceny soutěže O nejkrásnější knihy 33. Podzimního knižního veletrhu budou vyhlášeny na slavnostním večeru v pátek 6. října 2023 ve 20 hodin v Krajské knihovně Vysočiny.

Více informací Krajská knihovna Vysočiny, p. o.
kkvysociny.cz

Zdroj: KrÚ Vysočina

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru