S nožem v ruce přepadl obsluhu benzinky v Meziříčí. Rychle byl dopaden

loupezne prepadeni_vm_ilustr_foto_policie_copyKriminalisté z územního odboru Žďár nad Sázavou velmi rychle objasnili loupežné přepadení, ke kterému došlo ve Velkém Meziříčí.

K případu podala novinářům informace Michaela Lébrová (viz foto).

Pachatel pod pohrůžkou násilí přinutil obsluhu čerpací stanice, aby mu vydala finanční hotovost. Na základě prověřování kriminalisté zjistili, že podezřelým je teprve šestnáctiletý mladík. Zahájili jeho trestní stíhání a mladý muž byl obviněn ze spáchání provinění loupeže. Hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.
K přepadení čerpací stanice na ulici Františky Stránecké došlo ve čtvrtek 10. srpna po páté hodině večer. Maskovaný mladík v úmyslu získat finanční hotovost přistoupil k obsluze s nožem v ruce a požadoval vydání finanční hotovosti. Poškozená žena z obavy o svůj život a zdraví peníze vydala. Poté mladík z čerpací stanice utekl. Způsobil škodu přes devět tisíc korun.
Na čerpací stanici ihned po přijatém oznámení o loupeži vyjely policejní hlídky, policisté provedli šetření a zjistili veškeré dostupné informace k popisu podezřelého. Prověřování závažného případu převzali žďárští kriminalisté.
Shromažďovali a vyhodnocovali poznatky, informace a výsledky operativního šetření. Na základě prověřování se kriminalistům podařilo mladíka důvodně podezřelého ze spáchání loupeže vypátrat už druhý den v obci nedaleko Velkého Meziříčí. Kriminalisté vypátrali i nůž, který mladík při loupeži použil a následně ho zajistili.
„Mladistvý byl na základě shromážděných důkazů obviněn ze spáchání provinění loupeže," řekl mjr. Bc. Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný mladík nebyl v minulosti soudně trestán.
„Obviněný mladý muž je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté nadále vyšetřují," dodala Michaela Lébrová, komisařka KŘ Policie Kraje Vysočina.
-red, pol-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru