Do prvních tříd míří na Vysočině více než pět a půl tisíce dětí

prvnaci 2023Do prvních tříd na Vysočině míří více než pět a půl tisíce dětí. Všechny dostanou od kraje bezpečný batůžek.

Prvňáčci v Kraji Vysočina budou vidět. A to díky reflexním batůžkům, které obdrží v první školní den. Sady pro nejmladší školáky už tradičně připravuje Kraj Vysočina. Obsah batohů je zaměřený na bezpečnost dětí na silnici i v přírodě.
Každý prvňáček na Vysočině si kromě zážitků z prvního školního dne odnese také zářivě žlutý batůžek s nápisem „Školák Vysočiny". Kraj, stejně jako v minulých letech, jich rozdá téměř 5 600 kusů. „Cílem je děti upozornit na rizika spojená nejen s cestou do školy, ale i na ta, která se mohou objevit v přírodě. Řada dětí se bude ve městě poprvé pohybovat samostatně bez doprovodu. Budou přecházet silnice a je důležité, aby byly viditelně označené. Proto jsme do batůžku zařadili velké množství praktických předmětů s reflexními prvky včetně oblíbené cyklistické lékárničky," popisuje hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.
Kromě reflexní vesty, kterou prvňáci využijí při cestě do školy, ale i odpoledne na kole, najdou v sadě už zmíněnou cyklistickou lékárničku, pracovní sešit Ferda v autoškole a školní potřeby včetně boxu na svačinu anebo školních hodin. „Pomůcky v sadě budou využitelné při výuce. Kromě bezpečnosti jsme se při sestavování zaměřili také na ekologickou výchovu dětí – edukaci správného třídění nebo například na pravidla správného chování v lese," vyjmenovává radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jan Břížďala.
Kraj Vysočina bude po domluvě s vedením základních škol batůžky distribuovat v posledním srpnovém týdnu.
Předávat je některým prvňáčkům budou 4. září přímo krajští radní.
-red, zdroj: KrÚ-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru