Pomponky z Osové Bítýšky zazářily v televizní soutěži

pomponky v_cesko_slovensko_ma_talent_vystrizek_z_fcb_CSMTAmatérský sportovní tým Pomponky z Osové Bítýšky zazářil v soutěži Česko Slovensko má talent. Svým nadstandardním výkonem se probojoval do dalšího kola.


Televiznímu úspěchu ovšem předcházely i jiné, například ten z loňského roku, kdy se Pomponky staly mistryněmi ČR. Konkrétně to byly Pomněnky, které se zúčastnily Mistrovství ČR Czech dance tour v Praze, kde vytančily první místo a přivezly si domů zlaté medaile. A další zlato si týmy Pomněnky a Berušky přivezly letos z Maďarska, kde se konalo Mistrovství světa WDA Dance World, a mohou se pyšnit titulem Mistryně světa.
Spolek byl založen v roce 2012, v současné době ho navštěvuje přes 90 děvčat, která tančí pod vedením Marie Bajerové, Simony Bajerové a Anety Kutílkové.
Televizní diváci viděli dynamické vystoupení, které nadchlo nejenom je, ale především porotu soutěže ČSMT ve složení slovenská herečka Diana Mórová, zpěvačka Marta Jandová, herci Jakub Prachař a Štěpán Kozub a slovenský hudební producent Jaro Slávik. „To bylo přímo americké číslo" řekla mimo jiné s nadšením D. Mórová. 
Další porotci obdivovali kostýmy, které jim šije paní z Osové Bítýšky, ale také jejich fyzičku, zejména akrobatické prvky. Na dotaz porotkyně děvčata odpověděla, že do gymnastiky nechodila, ale učí se vše sama doma. Po slovech chvály a uznání pětičlenná porota poslala Pomponky do dalšího kola.


Spolek Pomponky Osová Bítýška


Pomponky foto_fcb_PompTaneční kroužek s pompony začal fungovat při ZŠ a MŠ Osová Bítýška v roce 2012. Zpočátku ho navštěvovalo 22 dětí ve věku od 6 do 14 let. Tréninky probíhaly jednou týdně hodinu. Děvčata se naučila jednoduchou sestavu, se kterou vystupovala na vánoční besídce a na karnevale.
„Během následujících let se kroužek úspěšně rozvíjel a rozrůstal tak, že už nebylo možno mít jenom jednu skupinu jako na začátku, proto jsme děvčata rozdělily do třech skupin podle věku," uvádějí vedoucí Pomponek, „v našem kroužku se děvčata učí, jak vystupovat na veřejnosti, jak se poprat s nervozitou i soupeři na soutěžích. Každé jejich vystoupení je naplněno radostí z pohybu, která z děvčat přímo vyzařuje. Děvčata vytvořila skvělou partu, která jak se říká „táhne za jeden provaz" a všechny si navzájem pomáhají. Motivace možnosti úspěchů na soutěžích nás žene stále k lepším a dokonalejším výkonům i prvkům. Během školního roku se všechny skupiny aktivně účastní mnoha veřejných vystoupení a soutěží tak, aby se děvčata utvrzovala ve svých schopnostech a posilovala motivaci pro další činnost. Závěr roku vždy ukončujeme společným vystoupením pro rodiče a přátele tance, které se koná ve sportovní hale v Osové Bítýšce."
Nejmenší skupinku „Princezničky" navštěvují děvčata od 4 do 6 let. První skupinu „Sluníčka" navštěvují děvčata od 6 do 8 let. Docházejí tam nejmladší děvčata a začátečníci.
Druhou skupinu „Berušky" navštěvují děvčata od 9 do 12 let. Tancují již několikátý rok a účastní se mnoha veřejných vystoupení a mezinárodních soutěží.
Třetí skupinu „Pomněnky" navštěvují děvčata od 13 do 19 let. Tato skupina děvčat se účastní také mnoha veřejných vystoupení, předtančení na plesech a mnoha mezinárodních soutěží, na kterých získávají mnoho úspěchů a vždy umístění na předních příčkách.
Připravila: red ML,
zdroj web obce O. Bítýška.
Reprofoto:TV Prima, FCB POB

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru