Historické kočárky korzovaly po Velkém Meziříčí

retro kocarky1a_krasne_foto_fcb_kotouckovaSraz historických a retro kočárků se ve Velkém Meziříčí uskutečnil v sobotu 2. 9. 2023.


Šlo o I. ročník této akce. S kočárky přijeli Ženy, ale i tři muži jak z blízkého okolí, tak i ze vzdálených měst. Zastoupeno bylo Brno, Tišnov, Jihlava, Pardubice, Polička, Jaroměřice nad Rokytnou, Frýdek Místek, Krucenburk, Třebíč, Moravany u Brna, Kuchařovice u Znojma, Moravské Budějovice, Mladá Boleslav, Ledeč nad Sázavou, Třebenice, Doubravník, Bučovice.
Nejstarší kočárky byly staré přes 100 let, nejvíce "populární" zůstávají Liberty, je o ně velký zájem.
Osobně mám kočárek Liberta z roku 1970, a protože byly vyrobeny v malé sérii, má již cenu kolem 11 tisíc.
Ve dvou kočárcích byli tzv. "živáčci", tedy opravdová dítka, v ostatních realistické a reborn panenky. Pořizovací cena reborn panenek se pohybuje od 5 do 15 tisíc, možná i více, ale to jde již o sběratelskou vášeň. Některé Ženy mají doma sbírku kočárků, vím o některých, že až 80 a více kusů. Pokračování na straně 6
Dokončení ze strany 3
Zpětnou reakcí Žen se nám dostalo velké pochvaly a ocenění za organizaci srazu a i za dárečky, které každá zaregistrovaná Žena dostala.
Co celou akci pokazilo, byl velký nepořádek na Náměstí po páteční velkolepé akci. Poházené kelímky, tácky, nedopalky, přeplněné koše a spousta much a vos kolem poletujících. Na to Ženy, které byly v našem městě poprvé, udiveně hleděly a bylo mi stydno jim to vysvětlovat.
Děkuji Informačnímu centru Velké Meziříčí za pomoc s dárky do balíčků a také všem, kteří se přišli na kočárky podívat.
Za ČSŽ Libuše Kotoučková

retro kocarky4_pruvod_foto_fcb_kotouckova

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru