Nejlevnější pozemek na Hliništích je za téměř 3,5 milionu, nejdražší za 6

prodej staveb_pozemku_hliniste_copyZastupitelstvo města Velké Meziříčí schválilo prodej stavebních pozemků v lokalitě Hliniště III. formou prodeje za pevnou cenu. Průměrná cena 3 720 za jeden metr čtvereční byla podle informací zástupců města stanovena odborným posudkem.


Žádosti zájemců musí být opatřeny úředně ověřeným podpisem a musí být doručeny na podatelnu Městského úřadu do 13. listopadu do 13 hodin v uzavřené obálce a do stejného termínu musí zájemci složit jistotu ve výši 300 000 korun. Pozemků v žádosti mohou označit víc a seřadit je podle svých preferencí. Otevření obálek proběhne 14. listopadu na jednání zastupitelstva města od 15.00 hodin v koncertním sále JUPITER clubu.

Zájemce budou losovat. Bez notáře

Výběr zájemců bude probíhat losováním z podaných žádostí s tím, že vylosovaným zájemcům bude přidělen první volný stavební pozemek dle pořadí jejich priority, zaznělo na zasedání zastupitelů 24. října, kdy o pozemcích jednali.
Losující osobou nesmí být člen zastupitelstva města a losovat se bude podle Mgr. Kovářové bez přítomnosti notáře, dle jejích slov není v tomto případě potřeba.


V lokalitě je připraveno 21 pozemků. Dva ale nebudou předmětem prodeje

Rozloha pozemků na Hliništích se pohybuje od 900 až do 1 800 metrů čtverečních, většina z nich má kolem tisícovky metrů. Každý pozemek má svou unikátní cenu, která zohledňuje výměru a svažitost, u čtyř pak i dotčení ochranným pásmem lesa.
Výstavba má striktní pravidla – fasáda či plot jen přípustná varianta
Výstavba v rezidenční lokalitě Hliniště III má daná jasná pravidla. Budoucí vlastník pozemku musí do pěti let postavit rodinný dům a minimálně deset let v něm mít trvalý pobyt.
Krom toho si stavebník nemůže zvolit podle svého vkusu například typ střechy, fasády ani plotu (viz obrázky), ale pouze ty přípustné, které stanovilo město. Nová zástavba tak bude uniformní, míní v diskuzích někteří obyvatelé města a podivují se také nad cenami pozemků, které činí na nejnižší hranici 3.454.316 Kč včetně DPH za rozlohu 899 m2, a nejdražší pozemek o rozloze 1836 m2 za 5.792.704 Kč – přičemž u této parcely činí DPH přes milion. „Pozemek stojí víc než vlastní dům, kdo si to může v dnešní době dovolit," míní také lidé.
Připravila: redakce ML (Zdroj: MZ, foto web města VM)

 

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru