Ministr Ivan Bartoš si prohlédl transformované bydlení v Měříně

bartos ivan_kamelie_merinMinistr pro místní rozvoj Ivan Bartoš si dnes v doprovodu náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hany Hajnové a radního Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Jana Tourka prohlédl fungující transformované bydlení Domova Kamélie v Měříně.

Kraj Vysočina zde nechal před více než rokem postavit nejen nové bydlení pro 12 klientů, ale provozuje zde i denní stacionář pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením.
Kraj Vysočina patří v procesu integrace lidí s postižením do společnosti k nejaktivnějším regionům. Výstavbu jak nového bydlení, tak doprovodné infrastruktury financuje z dotací IROP. Sociální služby jsou v rámci regionu přiměřeně dostupné a nejsou centralizovány pouze do velkých měst. Tuto skutečnost oceňují především rodiny klientů, ale i pečující, kteří jsou přes den v práci a jejich blízcí mohou využívat nejen pobytové služby.
I v následujících letech je Kraj Vysočina připraven pokračovat v transformaci sociálních služeb a využít 85% dotační podpory z IROP a od státu. Už nyní je připraven projekt v Křižanově, kde v centru vyroste administrativní zázemí pro management organizace Domova Kamélie, následně bude zcela opuštěn původní zámecký objekt. Pro transformaci domova Černovice-Lidmaň a Zboží jsou připraveny projekty výstavby komunitního bydlení a ambulantních služeb v Telči, Kamenici nad Lipou a Polné.
V rámci návštěvy komunitního bydlení v Měříně ocenil ministr Ivan Bartoš profesionální přístup zaměstnanců a podporovanou přirozenou samostatnost klientů.

red ML, zdroj: KrÚ

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru