Do Třebíče se nyní dostanete po objížďce

trebic uzavirka_foto_ant_horkySe začátkem dubna začala uzavírka na silnici mezi Třebíčí a Velkým Meziříčím. Osobní auta musí volit jedenáctikilometrovou objížďku, větší vozy si zajedou více než šedesát kilometrů.


Silnice druhé třídy, po které míří od Třebíče k dálnici D1 denně tisíce aut, bude uzavřená dlouhou dobu. A to v úseku mezi Trnavou a Rudíkovem. Cestáři zde pracovali už několik týdnů, po silnici se však projet dalo. Nyní však práce pokročily natolik, že ji bylo potřeba zcela uzavřít. Objížďka ale není jednoduchá a lidé musejí počítat se zpožděním, informoval už některá média.
V první etapě, do 31. července, to bude v úseku od čerpací stanice pohonných hmot v Rudíkově po křižovatku se silnicí II/390. Křižovatka bude průjezdná ve směru od Třebíče na Nárameč.
Druhá etapa začne 1. srpna a v ní bude uzavřen úsek od křižovatky se silnicí II/360 po rybníky Malý a Velký Bor u Trnavy. Křižovatka ve směru od Rudíkova na Nárameč bude průjezdná pomocí semaforů. Tato etapa skončí 31. října.

Objízdná trasa 


Objízdná trasa během první etapy povede pro vozidla do 7,5 t přes Nárameč, Budišov a Hodov. Délka objízdné trasy je 11 kilometrů. Pro vozidla nad 7,5 t povede z Třebíče přes Vladislav, Náměšť nad Oslavou, Jinošov, Velkou Bíteš, Rudu, Jabloňov, Velké Meziříčí a Rudíkov. Délka objízdné trasy je 63 kilometrů. Vozidla nad 12 t budou odkloněna na D1.
Objízdná trasa během druhé etapy povede pro vozidla do 7,5 t přes Nárameč, Valdíkov a Hostákov. Délka objízdné trasy je 10,7 kilometru. Pro vozidla nad 7,5 t povede opět z Třebíče přes Vladislav, Náměšť nad Oslavou, Jinošov, Velkou Bíteš, Rudu, Jabloňov, Velké Meziříčí a Rudíkov. Délka objízdné trasy je 63 kilometrů. Vozidla nad 12 t budou odkloněna na D1.

trebic uzavirka_2024

 

 

 

 

Autobusy budou jezdit také jinak

Výlukové jízdní řády linek 790290, 790311, 840214 a 841214 platné od 1. 4. 2024 do 31. 7. 2024 v souvislosti s uzavírkou silnice II/360. Jízdní řády naleznete mimo jiné na webu města.

I silnice mezi Tasovem a Kamennou bude uzavřena


Od 10. dubna nebude možné projet z Tasova směrem na Kamennou a dál na Budišov. Důvodem bude oprava mostu přes řeku Oslavu na silnici II/390 u Panského mlýna pod Tasovem.
Rekonstrukce bude rozdělena do dvou etap. Ta první potrvá od 10. dubna do 30. června, ta druhá od 1. července do 15. října. Objízdná trasa povede z Tasova přes Vaneč, Pyšel, Pozďatín a Kojatín do Budišova.

Připr.: red

Foto nahoře: Zemní práce probíhají i v úseku od křižovatky na Nárameč směrem na Třebíč, který je zatím průjezdný.

Foto: Antonín Horký

Druhé ilustrační foto: zdroj: Google maps

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru