Iva Bittová zahájila kulturní léto ve Velkém Meziříčí

bittova iva_babacka_viktorin_kulturni_leto_2018_7V nedělní podvečer (24. 6.) vystoupila ve Velkém Meziříčí zpěvačka, herečka a houslistka Iva Bittová. Doprovodila ji skupina Čikori At Home a Ivo Viktorín, kterého mnozí znají ze skupiny AG Flek. Hudebníci tak zahájili velkomeziříčské kulturní léto.

Iva Bittová bydlí v Borech, kde začala spolupracovat s tamními dětmi, které rovněž pozvala na pódium. Pěvecký sbor Babačka z Borů s ní v závěru zazpíval také písničky z filmu Balada pro banditu, kde kdysi Iva Bittová hrála hlavní roli.
Zpěvačka vybídla ke zpěvu také publikum, které si uvolněnou atmosféru vystoupení ve velkém sále Jupiter clubu užívalo. Právě tam byla akce přesunuta z náměstí kvůli nepřízni počasí. A původní zahajovací koncert ZUŠ, který se měl konat taktéž na náměstí, byl zrušen úplně.
Koncert Ivy Bittové v rámci letošního již sedmého ročníku kulturního léta připravil Nadační fond Františka Podstatzkého Lichtensteina. Jeho představitelé Hana Sklenářová a Jaroslav Pavlas pak v závěru koncertu umělkyni poděkovali a zároveň jí popřáli k jejím kulatým narozeninám.
A právě Nadační fond FPL pozval Ivu Bittovou také na tradiční vánoční koncert do Netína, který se bude konat letos na začátku prosince.
Iva Bittová se v rámci projektu Iva Tibettová rozhodla vyrazit do Malého Tibetu (Ladakh, sev. Indie), seznámit se s tamními umělci a jednoho z nich pozvat do ČR na koncert na konci listopadu 2018. Koncert by měl představit to nejlepší z tibetské hudby, která je skutečně unikátní.
„Do Malého Tibetu vyrážím na přelomu července a srpna. Strávím tam 14 dní. Dva koncerty budou 21. 11. 2018 v Brně a 22. 11. 2018 v Praze, oba od 19.00," uvádí na svém webu zpěvačka.
Lístky na koncert lze získat na webu www.ivatibettova.cz 
I. Bittová vystudovala konzervatoř a v roce 2015 dostudovala na Akademii Staré Hudby/Hudební věda na Masarykově univerzitě v Brně, kde obdržela bakalářský diplom.
Má dva syny, Matouše (1982) a Antonína (1991). Starší je jejím manažerem, u mladšího z nich se rozvíjí hudební nadání, a tak již vzniklo jejich společné koncertní duo.
Připravila: Iva Horká
(Zdroj: webové stránky Ivy Bittové)

Video z akce můžete zhlédnout na facebooku: https://www.facebook.com/Medricskelisty 

bittova iva babacka viktorin kulturni leto 2018 2bittova iva babacka viktorin kulturni leto 2018 3bittova iva babacka viktorin kulturni leto 2018 10bittova iva babacka viktorin kulturni leto 2018 11bittova iva babacka viktorin kulturni leto 2018 12bittova iva babacka viktorin kulturni leto 2018 13bittova iva babacka viktorin kulturni leto 2018 16bittova iva_babacka_viktorin_kulturni_leto_2018_15

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru