Kriminalita a nehodovost

policie zatah_vysilackaŘídil bez řidičáku

Velkomeziříčští policisté v úterý 31. července kolem půl jedenácté večer v katastrálním území obce Vlkov zastavili osobní automobil Mitsubishi, jehož řidičem byl osmnáctiletý muž. Na základě provedené lustrace policisté zjistili, že muž má městským úřadem zadržený řidičský průkaz, a to od června letošního roku.

Policisté mu zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Srážka stála 160 tisíc

V pondělí 30. července došlo krátce po půl deváté ráno na silnici II. třídy mezi obcemi Pocoucov a Velké Meziříčí k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Pětadvacetiletý řidič osobního automobilu Volkswagen Polo jel ze směru od obce Pocoucov směrem na Velké Meziříčí. V místě křižovatky místní komunikace ulice Třebíčská a silnice III. třídy při odbočování vlevo nedal přednost v jízdě vozidlu Volkswagen Golf, které přijíždělo z opačného směru a došlo ke střetu
Při nehodě došlo k lehkému zranění pětadvacetiletého řidiče z vozidla Volkswagen Polo a třiatřicetileté spolujezdkyně z osobního automobilu Volkswagen Golf, kteří byli zdravotnickou záchrannou službou transportování do nemocnice k ošetření. Požití alkoholu u obou řidičů policisté provedenou dechovou zkouškou vyloučili. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na částku kolem sto šedesáti tisíc korun. Policisté vše zadokumentovali a nadále provádí šetření.

Cyklistka se srazila s chodcem

Dopravní policisté ze Žďáru nad Sázavou byli ve středu 25. července kolem půl dvanácté hodiny dopoledne vysláni cestou operačního důstojníka k dopravní nehodě na místní komunikaci ulice Sokolovská ve Velkém Meziříčí. Na místě dopravní nehody policisté prvotním šetřením zjistili, že se jedná o dopravní nehodu chodce a cyklistky.
Čtyřiasedmdesátiletá cyklistka jela na jízdním kole v přímém úseku po ulici Nábřeží, kdy jí náhle a bezprostředně do jízdní dráhy vstoupil devětasedmdesátiletý chodec. Chodec se řádně nepřesvědčil a nerozhlédl, zda může vstoupit do vozovky, aby neohrozil sebe ani ostatní účastníky silničního provozu. Na vzniklou situaci nestihla cyklistka včas zareagovat a došlo ke střetu jízdního kola a chodce. Při dopravní nehodě se lehce zranili oba účastníci nehody. Cyklistku musela odvést zdravotnická záchranná služba do Nemocnice Třebíč k dalšímu ošetření, chodce ošetřili zdravotníci na místě.
U obou účastníků policisté provedli dechovou zkoušku, jejíchž výsledek byl negativní.

-PČR-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru