Starý rok skončil, nový začal ohňostrojem

Ohnostroj1Aby přivítali nový rok 2019, přišli lidé na náměstí prvního ledna v podvečer. I přes netypické počasí, kdy namísto sněhových vloček padal déšť, si nenechali tradiční ohňostroj ujít. Kromě něho si sváteční den zpříjemnili s písničkami Pěveckého sboru gymnázia či slavnostním přípitkem starosty a místostarostky města.

Na závěr pak mohli rodiče s dětmi zavítat na filmové představení do kina v Jupiter clubu.
V proslovu starosta Komínek připomněl uplynulý „osmičkový“ rok a krátce předeslal i nadcházející rok, v němž nás čekají také významná výročí – například osmdesát let od německé okupace či 30 let od sametové revoluce.
Připomněl i rodáky našeho města, kteří se postavili nacistickým okupantům. „Můžeme je oprávněně nazývat opravdovými hrdiny," zdůraznil starosta a popřál, aby nový rok byl rokem klidným.
„Je celkem jedno, kteří z politiků sedí na Hradě. Důležité je, aby nám příliš často neměnili pravidla života," dodal mimo jiné Komínek. Na zdraví místním obyvatelům s přáním pohodového roku připila také místostarostka města Jiřina Jurdová.
Skupina Poetika popřála vtipným Novoročním songem
Také skupina Poetika, jejíž někteří členové jsou z Velkého Meziříčí, popřála svým fanouškům v novoročním songu vtipně a zároveň bez příkraz: „...Vzduchem lítaj špunty a planý sliby... Je tu novej start a starý chyby... Šťastnej novej rok tady máme ... Cíle jsou jasný – hlavně ho přežít..."
(Pozn. red.: Písničku si můžete poslechnout na Facebooku skupiny Poetika.)
Text: Iva Horká, foto: Antonín Dvořák a Michal Špaček

Ohnostroj2

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru