Poetika vydala nové album a chystá se na jarní turné

Poetika DeskaSkupina Poetika vydala novou desku. Jmenuje se Identity a je k mání za cca 300 Kč. Obsahuje 13 skladeb, a neuvěřitelně dlouhou stopáž – celých 47 minut. Kapela ji hodlá fanouškům nové hity představit na jarním turné.

„CD Identity vyšla 18. 2. na digitálních platformách a 22. 2. 2022 ve fyzické podobě,“ upřesnili členové skupiny na svém facebooku.
Vedle osmi nových písní se na nahrávce Identity objeví také již zveřejněný projekt písní s hosty Mirai, kteří s Poetikou natočili skladbu Karavana. Identity vychází jako druhý nosič Poetiky, první se jmenoval Trinity – to proto, že Poetika začínala kdysi ve třech, prozradil v jednom z rohovorů Ondřej Brejška, jeden ze zakladatelů skupiny.

Skladby:
1 Identity
2 Múza
3 Sám
4 Obeplout
5 Křídla
6 Karavana ft. Mirai
7 Elegie ft. John Wolfhooker
8 Cíl ft. Katarína Knechtová
9 Hollywood
10 Padám
11 Hurikán
12 Vodopád
13 Utichá.
Ještě před vydáním alba Identity se fanoušci Poetiky dočkali zdařilého singlu a videoklipu Sám, který tradičně režíroval Ondřej Kudyn. Jarní turné začne křtem desky ve středu 23. března 2022 v pražském klubu Roxy, pokračovat bude v Olomouci, Brně, ale také na Vysočině, a sice 9. dubna v Havlíčkově Brodě a 15. dubna v Třebíči. Poslední zastávkou se stanou v sobotu 16. dubna 2022 Pardubice.
Poetika je česká popová skupina pocházející z Vysočiny, která vznikla v roce 2016. Založili ji rapper Eduard Rovenský z Velké Bíteše, zpěvák Ondřej Brejška z Velkého Meziříčí a klávesista Daniel Hrdlička ze Žďáru. Kapela se prezentuje vlastní autorskou tvorbou, kdy o textovou část se starají Rovenský a Brejška, produkci má na starosti Hrdlička. S Poetikou také hrají další dva Meziříčáci, a to bubeník David Nevěčný a kytarista Jakub Šimon. Šimon se přitom vystřídal s dalším Velkomeziříčákem Tomášem Kozinou, který v kapele skončil.

-připr.: red-
Foto: Nahoře současná sestava kapely Poetika, dole obal nového cédéčka.
Zdroj: web Poetiky

Poetika Plakat

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru