Letošní Fajtfest byl velkou ochutnávkou žánrů

9A4CE907-6FAB-406D-8FF2-2649CD60D334Od 5. do 9. července proběhla největší kulturní akce ve Velkém Meziříčí - FajtFest. Čtyři dny, kdy se u nás ve městě sejde velké množství návštěvníků, mezi nimi i spousta cizinců, aby si poslechli české i zahraniční kapely.


Tento rok byl FajtFest velkou ochutnávkou žánrů. Výběr kapel byl velmi lákavý. Ve čtvrtek se představily například kapely The Ghost Inside nebo Chelsea Grin. Pátek byl programově pestrý - zahrála metalcorová skupina Born of Osiris, deathcorová skupina Distant nebo blackmetalová kapela Gaerea, která díky své vizuální show zaujala celé publikum. Večer zakončil Zardonic, který potvrdil, že FajtFest není festival zaměřený pouze na jeden druh hudby. I v sobotu se představily zajímavé kapely. Vystoupily Kublai Khan TX, Atilla nebo Polar, kteří už jsou na kopci jako doma.
Organizačně si letos FajtFest zase o něco polepšil. Proto si velkou poklonu zaslouží jak účinkující, tak všichni, kteří se podíleli na organizaci akce. Tímto rokem zavedené novinky, jako například zvětšení areálu, příchod z louky nebo parkování u stanového městečka, napomohly hladkému chodu akce a zajistily pohodlí pro návštěvníky festivalu.
Tento ročník festivalu byl celkově velmi vydařený a nasadil sám sobě pomyslnou laťku hodně vysoko. FajtFest je akce, na kterou stojí za to jít i když vám tento druh hudby není úplně blízký. Přátelská atmosféra, která se prolíná každým dnem FajtFestu je totiž naprosto jedinečná a nezapomenutelná.
Text a foto: Nikol Karbanová

5648DBCA-1ABC-4DF7-A62A-0A75ACB7A0DB

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru