Veselo bylo v Dolních Heřmanicích

DSCN4201 Jirka_Helán_se_zpěvačkamiSlunečné počasí tentokrát nadmíru přálo jubilejním Heřmanickým dechovkám, které i tentokrát přilákaly velkou návštěvu do přírodního areálu u mateřské školy.

Již 15. ročník Heřmanické dechovky v sobotu 12. 8. 2023 ve 13 hodin zahájila orchestrální skladbou Slovácká DH Nivničanka s kapelníkem a tenoristou Lukášem Stojaspalem. Poté došlo na přivítání účinkujících i posluchačů starostkou obce Romanou Neufussovou, která přidala i poděkování sponzorům a mediálním partnerům, kapelníkem Ladislavem Prudíkem a moderátorem Jiřím Helánem, který nás také seznámil s programem. Dále doplnil informace o první kapele, která přijela z Nivnice u Uherského Brodu a její pěveckou sekci, Pavlínu Lidiakovou, Petru Borýskovou, Petra Křeháčka a Radka Gajdošíka, který následně vystoupení Nivničanky uváděl.
Druhá kapela Věnovanka přijela z Čáslavi a byla to přehlídka muzikantského mládí. Kapelu založil a vede trumpetista a kapelník Václav Musílek. S kapelou zpívali Věra Chmelařová, Zdena Pavlasová a Martin Dostál, který jejich pořadem provázel.
Další v pořadí byla Jihočeská Podhoranka z Trhových Svinů, kterou vede kapelník a trumpetista František Chuchel. S kapelou zpívali Anna Čížková, Vladimír Janošek a Kateřina Hálová, která jednotlivé skladby uváděla.
Jako čtvrtá se představila domácí kapela – Muzikanti Ladislava Prudíka, který jako trumpetista a kapelník tuto hudbu vede a také jejich produkci uváděl. Stálou pěveckou dvojici tvoří sourozenci Dana Kyselá a Milan Čech.
To nejlepší na konec v podobě Moravské Veselky ze Sušice u Přerova pod vedením kapelníka a křídlováka Jaromíra Školoudíka nadchlo všechny přítomné a stálo to opravdu za to. Pěvecká sekce je stabilní a tvoří ji Marie Štěrbová, Simona Vojtková, Petra Dudová, Michal Mikulík a Miloš Kobliha.
Od všech kapel jsme slyšeli množství krásných písniček a také několik přidal i moderátor a zpěvák Jiří Helán, který doplňoval svoje vystoupení i rozhovory se zpěváky a kapelníky. To vše k dobrému poslechu zajistil zvukový mistr Václav Štěrba s kolektivem.
Karel Novotný – publicista a propagátor lidové zábavy

DSCN4282 Muzikanti_L._Prudíka

DSCN4223 Nivničanka

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru