Kytarista Jakub Šimon z Velkého Meziříčí hraje na velké zaoceánské lodi

simon jakub_kapela_lucy_nad_hangoverKytarista Jakub Šimon z Velkého Meziříčí, který hrával s Poetikou, nyní s kapelou Lucy & HangOver vydali singl Zase jednou bude lépe aneb není čas ztrácet čas.

Ten složila Lucie Dobrovodská z Brna v době covidu, a rok po té, co jí umřela maminka. Na lodi si z jedné kajuty udělali nahrávací studio a nahrávají si to sami, protože nebyli spokojení s kvalitou nahrávání ve studiích. Kuba i kapela nad počítačem i nad skládáním a nahrávání sedají celé dny. Od začátku října do konce listopadu hráli na lodi, plavili se mezi Oslem a Kodaní na lodi Perla. Byli tam již podruhé, před tím byli na Srí Lance. V lednu jedou do Bangkoku a dál se toulat po světě střídavě s ČR. V prosinci pak měl velký koncert v Jupiter clubu, kde představil i vlastní tvorbu.

Jakub vystudoval státní konzervatoř v oboru klasická kytara a je prostě výborný muzikant. Skvěle doplňuje kapelu hraním riffů, které jsou vkusné a sednou tzv. jako pr*el na hrnec. Dokáže zahrát písničky od Brontosaurů až po Johna Mayera nebo Tommyho Emmanuela. Kuba je perfekcionista po hudební i zvukové stránce. Kromě kytary a zpěvu zajišťuje zvuk kapely, protože má vynikající technické znalosti, zní jeho vizitka na webu kapely.
S HangOvery (z Velkého Meziříčí) vyrazil muzicírovat na Srí Lanku a následně na lodě do Skandinávie. Kuba tvrdě pracuje a vyžaduje vysoké standardy kvality výkonu také od svého okolí. Spojení dvou subjektů, tedy HangOver a Lucy se zdá být dobrou volbou.

Lucy & HangOver je nová kapela písničkářky Lucie Dobrovodské, která v našem studiu v minulosti vystoupila se svou dřívější skupinou Paka nebo s duem Bossy bez basy. Lucie, ještě pod svým dívčím jménem Faltýnková, vyhrála v roce 2002 finále festivalu Porta. Vedle hudby je její velkou zálibou cestování. Oba koníčky pak spojila jako hudebnice na zaoceánských lodích.

Hráli v Proglasu
Nyní, po návratu z jedné z plaveb, zahrála Lucie se svou kapelou živě v Koncertním studiu Proglasu. Poslechnout si rozhovor i písničky můžete také v audioarchivu Jak se vám líbí na rádiu Proglas, kde kapela vystoupila živě 4. 12. 2023.
-připr.: jač, ivh-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru