Speciální turné po věznicích jede kapela Highland

tour veznice_rovensky_edaPrvní koncert speciální tour kapely Highland s Eduardem Rovenským z Velké Bíteše v čele, která se jmenuje WPA Prison Tour, se konal ve věznici v Plzni, jež je často označována jako věznice Bory, a je největší v České republice.

Turné probíhá ve spolupráci s vězeňskou službou České republiky a pod záštitou poslance Petra Sadovského, který je předsedou podvýboru pro vězeňství. Hostem byla moderátorka Tereza Pergnerová, která přišla koncert podpořit.
Cílem zmíněného turné je upozornit na vzrůstající kriminalitu ve společnosti a také na problémy s návratem odsouzených do běžného života.
Na otázku proč tato tour Eduard Rovenský říká: „Protože život není černobílý a rychle odsoudit je ohromně jednoduché. Každý z nás se v životě někdy dostal na hranu (únosnosti, tolerance, zákona) a ne každý z nás to ustál. Každý den na světě někdo selže. Omylem, nečekaně, nešťastně nebo záměrně? Nechodíme v botách druhých a nechceme soudit. Víme jen, že každý si zaslouží druhou šanci a vnímáme problémy, které se mohou během pár vteřin týkat každého z nás," vyjádřil se na sociálních sítích kapelník skupiny Rovenský a dodal: „Těžko to všechno sepsat do pár řádků, tak to budeme popisovat v průběhu dalších měsíců."
Turné začalo, jak již bylo zmíněno v Plzni, a sice 25. února.
Další zastávkou bude věznice v Rapoticích, kde se bude koncert konat 31. března, ve Světlé nad Sázavou pak o měsíc později, a to 28. 4. a v květnu zavítají muzikanti do věznic v Drahonicích (5. 5.) a v Rýnovicích (26. 5.).
Připravila: Iva Horká

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru