• Medřičské listy
  • Sport
  • Starší žáci házené vyhráli domácí turnaj Ligy Vysočiny a postoupili do kvalifikace o Žákovskou Ligu

Starší žáci házené vyhráli domácí turnaj Ligy Vysočiny a postoupili do kvalifikace o Žákovskou Ligu

HazenaV neděli 4. listopadu odehráli starší žáci 4. kolo Ligy Vysočiny. Pořadatelství se zhostil náš oddíl. V turnaji startovaly obě naše družstva. Za soupeře jsme měli celky z Kuřimi, Nového Veselí a Dolní Cerekve. Hrací doba byla 2×15 minut.


Naše A družstvo odehrálo výborný turnaj, kdy ve všech zápasech dokázalo zvítězit a kolo před koncem podzimní části Ligy Vysočiny si tak pravděpodobně zajistilo postup do jarní finálové skupiny z prvního místa. Turnaj nám vyšel na jedničku. Kluci v útoku předváděli velmi zdařilé akce, snažili se hrát rychle dopředu a proti velmi dobrým soupeřům předváděli pohlednou házenou. Je vidět že kvalitní trénink s dorostem a odehrané zápasy ve starší kategorii přinášejí své ovoce. Je ovšem důležité připomenout, že obrana tentokrát byla asi nejslabším článkem naší hry a na tom musíme do dalších zápasů opět zapracovat. Díky tomuto turnaji jsme se tak probojovali do kvalifikace o Žákovskou Ligu. Původně sice měl vítěz naší skupiny postoupit do této celerepublikové soutěže přímo, ale vedoucí tým západní skupiny Ligy Vysočiny Havlíčkův Brod se na poslední chvíli rozmyslel a soutěž také přihlásil, takže právě s tímto celkem se utkáme v kvalifikaci. První utkání odehrajeme v Havlíčkově Brodě již v pondělí 5. listopadu. Odvetu hrajeme u nás na hale ve čtvrtek 8. listopadu v 19.00. Doufáme, že nám opět vytvoříte super atmosféru, přijdete nás podpořit a společně dosáhneme toho, že po roční pauze se tato prestižní soutěž bude ve Velkém Meziříčí zase hrát.
B družstvo, které bylo opět hojně doplněno mladšími žáky, odehrálo další náročný turnaj. Kluci dokázali vybojovat pouze remízu s Dolní Cerekví. Ještě půl minuty před koncem prohrávalo o dvě branky, ale heroickým výkonem kdy to na sebe dvakrát vzal Robin Koudela se bod podařilo doslova vydřít. V ostatních zápasech to měli kluci těžké. Soupeři jsou fyzicky daleko lépe vybavení, naši hráči se v útoku velmi těžko prosazují a když už se jim to povede, většinou ztroskotají na koncovce. V obraně je pak tento rozdíl vidět nejvíce. Nicméně doufáme, že tyhle zápasy pomohou klukům v dalším házenkářském rozvoji. V tomto týmu se snažíme dát všem hráčům co největší prostor na hřišti, snažíme se klukům poradit jak v utkáních použít věci naučené z tréninku a výsledky jsou opravdu až druhořadé. Kluci zaslouží určitě pochvalu a i když spousta akcí nedopadne podle jejich představ, je u spousty z nich vidět velké zlepšení.
Potěšitelné je určitě, že se turnaje zúčastnilo v dresu Velkého Meziříčí 28 hráčů, kompletně jsme tak zaplnili obě soupisky a téměř všichni hráči si dali i branku.
Zápasy:
Velmez A – Velmez B 11:6
Velmez A – Nové Veselí 21:19
Velmez A – Dolní Cerekev 24:7
Velmez A – Kuřim 17:16
Velmez B – Nové Veselí  8:22
Velmez B – Kuřim  9:24
Velmez B – Dolní Cerekev 12:12
Hráli:
VM A – Lukáš Deraha, Radim Kocourek, Tomáš Rosa, Martin Chalupa, Jakub Russ, Radek Navrátil, Filip Čížek, Pavel Kotouček, Jakub Mach, David Slabý, Adam Požár, Jiří Čermák, Jakub Strýček, Radovan Škoda.
VM B – Tomáš Kučera, Jaroslav Pavlíček, Štěpán Čermák, Martin Špinar, Vojtěch Bradáč, Lubomír Izdný, Benjamin Rosa, Robin Koudela, Marek Požár, Jiří Winterling, David Dřímal, Jaroslav Požár, Petr Zezula, Jakub Uchytil.
Trenér: David Stoklasa.
David Stoklasa
Foto: Ing. Miloš Charvát

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru