V bojovném utkání si lépe vedli hosté, domácí fotbalisté zklamali

FotbalFC Velké Meziříčí – SFK Vrchovina 1:2 (0:1)
Střelci 77: Demeter – 35. Vícha, 68. Duba. Rozhodčí: Gasnárek, Mayer, Kneisl. FC VM – Pokorný – Matulka (76. Bouček), Komínek, Šimáček, Kriegsmann – Dolejš, Šuta (71. Puža), Smejkal, Mezlík (46. Mucha), Demeter – Simr, na lavičce Dubec, Berka, Dufek a Krejčí. Trenér Smejkal. SFK Vrchovina – Šmída – Bača, Vícha, Chalupa, Smetana, Ošmera (75. Sklenář), Dočekal (81. Michal), Skalník (87. Košík), Zbytovský, Duba, Duda, na lavičce Boušek, Wolker a Juran, trenér Zeman.

Diváci: 476. ŽK: Komínek, Šuta, Mucha, Demeter – Smetana, Dočekal, Šmída. Nejlepší hráči – Pokorný, Duba, Zbytovský.
Na podmáčeném terénu se odehrálo okresní derby v posledním podzimním kole. Od úvodních minut viděli diváci bojovné utkání. Ve 34. min. centr Ošmery poslal Honza Šimáček na rohový kop. Ten rozehrál Zbytovský, který na malém vápně našel volného Víchu, který hlavou překonal Tomáše Pokorného 0:1. Ve 36. min. přímý kop Petra Dolejše vyboxoval Šmída.
Druhý poločas přinesl stejný obraz hry, domácí se snažili dostat hosty pod tlak, ale nepřesnost v kombinaci a finálních přihrávkách je do nebezpečného zakončení nedostávala. Hosté dobře bránili a vyráželi k nebezpečným protiútokům. Ve 48. min. nebezpečně vystřelil Dočekal, jeho povedenou střelu vytlačil Tomáš Pokorný na rohový kop. V 67. min. se dostal do úniku Duba a střelou na zadní tyč překonal Tomáše Pokorného 0:2. V 72. min. našel Petr Dolejš ve vápně Martina Pužu, s jeho hlavičkou si Šmída na dvakrát poradil. V 77. min. se dostal k zakončení ve vápně Robin Demeter a střelou z úhlu překonal Šmídu 1:2. V závěru utkání se domácí snažili o srovnání nepříznivého stavu, ale do nebezpečného zakončení se již nedostali.
Vyjádření trenéra Smejkala:
Horším způsobem jsme letošní sezonu zakončit nemohli. Opět se ukázalo, jak jsme špatní v defenzivní činnosti. Soupeři na nás stačila pouze bojovnost. Pokud hlavně zkušení hráči nepochopí, že v obranné činnosti, když na to nemám, tak nemohu kombinovat, těžko budeme vyhrávat. Směrem dopředu to bylo hodně špatné, vázla přesná přihrávka a hlavně pohyb bez míče. Domácím divákům se za výkon našeho družstva hluboce omlouvám.
-text: Jaroslav Mynář,
2× foto: Antonín Dvořák-

Fotb nástup

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru