Trenér Libor Smejkal ml. získal profi licenci

smejkal licenceDevětadvacetiletý Libor Smejkal z Velkého Meziříčí, který jde ve stopách svého otce a trénuje fotbalový mladší dorost v Jihlavě, získal mládežnickou profi licenci.

Trenérsko-metodický úsek Fotbalové akademie (FAČR) uspořádal v Praze dne 6. a 7. června 2017 přijímací zkoušky ke studiu Trenér mládeže UEFA A licence. Po absolvování těchto zkoušek se dostalo na kurz 24 uchazečů a mezi nimi byl i velkomeziříčský bývalý trenér Libor Smejkal mladší, který momentálně působí v klubu FC Vysočina Jihlava. Kurz se pro trenéry otevřel začátkem září 2017 a skončil v srpnu 2018. Celkem absolvovali trenéři 9 bloků po čtyřech dnech. Kurz probíhal převážně v Praze na Strahově (6 bloků), v Plzni (1 blok), v Kunicích u Prahy (1 blok), v Trutnově a ve Vrchlabí (1 blok). Úspěšně kurz trenéři završili závěrečnou zkouškou a obhajobou své práce 30. října 2018 v Praze, kde se stali čerstvými držiteli diplomu Trenér mládeže UEFA A.

Po celé studium sbírali trenéři vědomosti a čeká se od nich, že budou předávat svoje zkušenosti ostatním trenérům a hráčům. „Pro mne je důležité, že jsem se dostal na tuto licenci a hlavně, že jsem ji udělal, protože působím v Klubové akademii v Jihlavě, kde je podmínkou mít mládežnickou profi licenci," pochvaluje si L. Smejkal ml.
Ten momentálně působí jako hlavní trenér u mladšího dorostu U16, kde se podílí na výchově mládeže. Jeho fotbalové cíle ještě nekončí, protože by v budoucnu rád dosáhl na dospělou profi licenci.

-red, foto archiv LS ml.
(L. Smejkal na fotce 6. zprava, druhá řada)

smejkal licence_profi

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru