Heroický výkon kadetů na pokračování...

Volejbal Druhý turnaj extraligy kadetů proběh nyní o víkendu v Kojetíně. Ve druhé výkonnostní skupině jsme si trochu tajně dělali naděje na postup do vyšší výkonnostní skupiny nebo v „nejhorším" případě nesestoupit do třetí.

On ten klíč je velice tvrdý. První dva postupují, třetí zůstává a čtvrtý a pátý celek sestupuje. Tentokrát, na rozdíl od prvního turnaje, jsme odjeli kompletní. Tedy s 12 hráči.
Postupně jsme se střetli ve dvou dnech s celky Hradce Králové, Kolína, Nového Jičína a domácího Kojetína. Skupina to byla velice vyrovnaná, prakticky kdokoliv mohl kohokoliv porazit. Nebylo favorita a nebylo outsidera. S tímto zjištěním jsme začali. Nejprve Hradec Králové. Od začátku urputný boj. Základní sestava s Honzou Krejčím a Matyášem Pospíšilem na bloku, Matoušem Špačkem a Jakubem Němcem na smeči, Martinem Smetanou jako diagonálním hráčem a vše dirigoval nahrávač Tomáš Pokorný. Bojovalo se o každý míč a my si připsali první vítězství, a ještě k tomu za 3 body. Dalším soupeřem byl ambiciózní celek Kolína. Ten vlétl do extraligové soutěže jako kometa a stejně se tam choval. V prvním turnaji porazil silnou Ostravu a nyní si dělal zcela oprávněné ambice na postup ještě více podle hesla s jídlem roste chuť. Také to dokazoval během zápasu. Urputný boj. Otočili jsme vývoj z 0:1 na 2:1. Potom to již nešlo. Soupeř nás usmečoval a zaslouženě vyhrál 3:2. Ovšem když prohrát, tak alespoň ukořistit bod. a to se nám povedlo. Druhý den nás čekal nevyzpytatelný Nový Jičín. On také vybojoval s Kolínem pětisetovou bitvu a také prohrál. My jsme však od začátku šli za vítězstvím. Hlavně vynikl nechytatelný Martin Smetana jako diagonální hráč. Konečně zlomil období, kdy se mu tolik nedařilo a na své neúspěchy dal plně zapomenout. Na co sáhl, to byla nevybiratelná rána na zem. Zbláznil ostatní, že nakonec jsme končili tím, že všichni do toho třískali jako o život. Navíc se i dobře vybíralo a blokovalo. Takže skoro exhibice. Sety 17,13 a 16 hovoří sami za sebe. Před posledním zápasem turnaje mezi námi a domácím Kojetínem měl postup jistý již Kolín, i přes ztracené 2 body s Hradcem Králové. Naopak prvním sestupujícím byl Nový Jičín. My hráli o vše. K postupu nám stačil jeden vyhraný set. Pokud bychom prohráli 1:3 nebo 2:3, udržel by se domácí Kojetín, jakákoliv naše výhra by poslala Kojetín do C skupiny a udržel by se Hradec. Nakonec „vyhrála" druhá varianta. My hned uhráli první set zcela jasně a potom se strhla neuvěřitelná bitva. Před slušnou návštěvou zhruba 50 diváků jsme v druhém setu neustále dotahovali náskok soupeře. Esem Martina Smetany jsme poprvé vyrovnali na 24:24. Potom jsme měli celkem 3 setboly, abychom nakonec prohráli 28:30. Nás to ale nezlomilo a třetí set byl opět jasně náš. Stejně, ale zrcadlově obráceně vyzněl set čtvrtý. Bylo tedy vyrovnáno 2:2 a rozhodoval zkrácený set. Kojetín povzbuzován diváky ještě vedl 11:9. Potom se vše již odehrálo v naší režii, a nakonec jsme slavili vítězství asi v nejlepším zápase celého turnaje 3:2.
Pochvala je pro všechny, Martin Smetana dominoval na diagonálním postu, Kuba Němec, Jarda Nedvěd na smeči, oba blokaři Honza Krejčí a Matyáš Pospíšil nejenže výborně blokovali, ale vybrali několik důležitých míčů v poli. Honza Krejčí také výborně všechny hráče jako kapitán dirigoval. Vše zvládl i s překonáním krize ve čtvrtém setu Tomáš Pokorný na nahrávce. Naběhal toho strašně moc, vybíral smeče i ulívky, rozhazoval nahrávky až nakonec po posledním míči padl vysílením. Pochválit lze i celou lavičku, neboť hlasitě povzbuzovat celých 5 setů své spoluhráče je také mimořádný výkon. Také byli nakonec unaveni jako ti, co hráli. To neznamená, že se kromě základní šestky nikdo jiný nezahrál. Střídal Kuba Janák, Matyáš Rozsypal a první tři zápasy hrál výborně v základní sestavě Matouš Špaček. Na hřiště se nedostal Sebastian Wilk, Adam Kalivoda a Honza Vanini. Výsledek a postup z prvního místa je však záležitostí a úspěchem všech. V kadetech se rodí výborná parta i mimo vlastní hru. Výsledkem je nasazení, které všichni předvádějí, a nakonec i výsledek.
Výsledky: VELMEZ – Hradec Králové 3:1 (24, -11, 22, 17), VELMEZ – Kolín 2:3 (-22, 15, 22, -20, -12), VELMEZ – Nový Jičín 3:0 (17, 13, 16), VELMEZ – Kojetín 3:2 (15, -28, 20, -17, 13)
Tabulka:
1. VELMEZ 4 3 1 11:6  9
2. Kolín 4 3 1 11:7  8
3. Hradec Králové 4 2 2 8:9  5
4. Kolejtín 4 1 3 7:10 5
5. Nový Jičín 4 1 3 6:11 3
Petr Juda

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru