1. liga volejbalu: Vyhrály zkušenosti

VolejbalPopravdě. Měli jsme větší ambice, než jsme skutečně mohli předvést. Možná jsme se trochu přecenili. Přitom jsme v dosavadní historii neuhráli s oběma týmy MFF Praha resp. Dobřichovicemi doposud ani bod. Věřili jsme si a chtěli jsme vyhrát oba zápasy. Blízko k vítězství jsme měli jen v tom prvním. Začali jsme trpělivě a čekali na chyby soupeře.

Ty přišly v druhé polovině setu a my se tak šli do vedení 1:0. MFF Praha v druhém setu ukázali svou převahu a také proč jsou v tabulce na druhém místě (i když nyní klesli ještě o příčku níže). Lehce srovnali na 1:1. Třetí set byl zřejmě pro konečný vývoj rozhodující. My jsme zbytečnými chybami promarnili náskok a v koncovce jsme přenechali „matikům" iniciativu a nechali je otočit vývoj zápasu. Čtvrtý set byl doslova bitvou o každý míč a my byli v koncovce šťastnější a vybojovali jsme první bod. Že k němu nepřibude druhý jsme si rozhodli sami. Bohužel. Celý zkrácený set jsme vedli a vydřeli i první dva mečboly. Ovšem ani vedení 14:12 jsme neudrželi a, i když jsme za vyrovnaného stavu ještě „urvali“ 3 mečboly, nakonec se smál soupeř. 22:20 nakonec pro MFF. I tak měl bod cenu zlata. Stále nám dával minimální, ale přeci jen náskok, před našimi pronásledovateli. V sobotu k nám zavítal snad nejdéle v 1. lize „sloužící" celek z Dobřichovic. Dokonce několikrát tuto soutěž vyhrál. Mají několik let téměř stejnou sestavu a i když letos nehrají, jak jsou zvyklí, přesto, když o něco jde, umí zapnout na plné obrátky a hrozící katastrofu odvrátit. A zde o něco šlo! My začali moc „profesorsky" a místo, abychom na soupeře vletěli ,než se vzpamatuje, tak jsme se snažili podobně jako o den dříve trpělivě čekat na jeho chyby. Začali jsme je však dělat my. A Dobřichovice toho využili. Druhý set byl bitvou jak se patří. Nikdo nevedl více jak o dva body. Naše sotva postřehnutelná nedůraznost nakonec rozhodla a i v tomto setu jsme nakonec tahali za kratší konec. 24:26. Poslední set byl soubojem zkušeností hráčů Dobřichovic s matně a marně navozujícím se elánem domácích „Velmezáků“. Od stavu 21:21 hosté vše pochytali a uhráli a tím pádem rozhodli o tom, že z toho zápasu si odnesou všechny body oni. Tím nás přeskočili v tabulce. Zatím jen o skóre, ale to nyní není podstatné. Nám výborně zahrál nahrávač Honza Kasan a libero Marek Slavík. Chyběl nám však stabilní útok. Všichni útočící (smečaři, diagonální i blokaři) střídali jisté údery s útoky do bloku nebo do autu. Samozřejmě, že příčinou byla také ještě určitá nezkušenost v bojích 1. ligy, ale my své chyby v tomto případě nenahradili ničím jiným a ani naší pověstnou bojovností. Ne že bychom se o ni nesnažili, ale když se nedaří, tak se nedaří.
Nyní nás čeká poslední dvoukolo. Oba zápasy hrajeme u soupeřů. V pátek se záložním celkem Lvů Praha a v sobotu v Nymburce. Stále je ve hře boj o play off, o které nechceme přijít.
VELMEZ – VŠSKMFF UK Praha 2:3 (19,-20,-21,23,-20)
VELMEZ – Sokol Dobřichovice 0:3 (-20,-24,-21)
Sestava: Kasan, Jaša, Benáček, Kučera, Žaba O., Huryta, libera Slavík, Koukal, střídali: Stanislav, Maňas, na lavičce dále: Žaba Š., Šimek, Pavlovský, Pospíšil.

Petr Juda

http://www.velmez-volejbal.cz/ 

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru